Ian Buruma – In de schaduw van het kwaad

Ian Buruma In de schaduw van het kwaad recensie en informatie over de inhoud van het boek over Eichmann in Jeruzalem. Op 20 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus in de reeks Nieuw licht het boek In de schaduw van het kwaad, geschreven door Ian Buruma.

Ian Buruma In de schaduw van het kwaad recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van In de schaduw van het kwaad, Eichmann in Jeruzalem. Het boek is geschreven door Ian Buruma. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Ian Buruma.

Ian Buruma In de schaduw van het kwaad recensie

In de schaduw van het kwaad

Eichmann in Jeruzalem

  • Auteur: Ian Buruma (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Prometheus, Nieuw licht
  • Verschijnt: 20 juni 2023
  • Omvang: 96 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 16,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over het kwaad van Ian Buruma

Vanaf het moment dat Ian Buruma als dertienjarige over de veroordeling van de beruchte SS-functionaris Adolf Eichmann las, heeft het kwaad als fenomeen hem niet meer losgelaten. Hoewel het geweld van de Holocaust het ijkpunt is geworden voor ons hedendaagse begrip van het kwade, ziet Buruma dat er nog veel ontbreekt aan onze opvatting van het kwaad. Hij duikt opnieuw in Hannah Arendts analyse van het proces-Eichmann en komt zo via haar ideeën over de banaliteit van het kwaad en over het totalitarisme uit bij het onbarmhartige kwaad zoals we dat in onze tijd aantreffen in vluchtelingencrises, vreemdelingenhaat en complottheorieën.

‘Politieke tegenstanders zijn niet langer mensen met een ander standpunt, of met andere belangen, maar immorele schurken die men het liefst uit de weg zou willen ruimen. Als bange mensen overtuigd zijn dat ze te kampen hebben met boze machten, dan is het hek van de dam, want dan is alles geoorloofd om zich daartegen te verweren.’

Bijpassende boeken en informatie