Ingeborg Bachmann – Verzamelde verhalen

Ingeborg Bachmann Verzamelde verhalen recensie en informatie over het boek, Op 14 oktober 2021 verschijnt bij uitgeverij Koppernik het boek met alle verhalen van de Oostenrijkse schrijfster Ingeborg Bachmann.

Ingeborg Bachmann Verzamelde verhalen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Verzamelde verhalen. Het boek is geschreven door Ingeborg Bachmann. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met alle verhalen van de Oostenrijkse schrijfster Ingeborg Bachmann.

Ingeborg Bachmann Verzamelde verhalen Recensie

Verzamelde verhalen

  • Schrijfster: Ingeborg Bachmann (Oostenrijk)
  • Soort boek: verhalen
  • Nederlandse vertaling: Paul Beers
  • Uitgever: Koppernik
  • Verschijnt: 14 oktober 2021
  • Omvang: 456 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek met alle verhalen van Ingeborg Bachmann

Ingeborg Bachmann geldt als een van de grootste Duitstalige auteurs van de twintigste eeuw. De stoutmoedigheid van de taal, de scherpte van haar inzicht en de energie van het gevoel vormen vanaf het begin de onverwisselbare eigenheid van haar proza. Het laat mensen zien op het kruispunt van hun bestaan, vóór er ingrijpende beslissingen worden genomen.

Verzamelde verhalen bevat de bundel Het dertigste jaar, met de nadruk op het intellect, en de tien jaar later na een ernstige crisis gepubliceerde bundel Simultaan, met de nadruk op gevoel en liefde. Daarnaast is de nooit eerder vertaalde vroege bundel Het veer opgenomen met een grote variatie aan onderwerpen.

De verhalen zijn vertaald en worden ingeleid door Paul Beers. Bachmann-expert Ingeborg Dusar schreef het nawoord.

Ingeborg Bachmann werd in 1926 in Klagenfurt, Oostenrijk, geboren. Ze schreef twee gedichtenbundels die in 1953 en 1956 haar roem vestigden. In 1961 verscheen haar verhalenbundel Het dertigste jaar, waarna het lange tijd stil bleef tot in 1971 de befaamde roman Malina verscheen. Deze werd kort daarop in 1972 gevolgd door haar tweede verhalenbundel en laatste publicatie Simultaan. In 1973 stierf zij in Rome aan de gevolgen van een brandongeval.

Bijpassende boeken en informatie