Ischa Meijer – Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan

Ischa Meijer Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan Privé-domein 307 recensie en Informatie over dit boek samengesteld door Ronit Palache. In februari 2020 verschijnt als privé-domein 307 dit boek met autobiografische verhalen van Ischa Meijer.

Ischa Meijer Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan Privé-domein 307 Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Ik heb niets tegen antisemieten, ik leef ervan, geschreven door Ischa Meijer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van privé-domein deel 307 met autobiografische stukken van Ischa Meijer en ingeleid en samengesteld door Ronit Palache.

Ischa Meijer Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan Privé-domein 307 Recensie001Boek-Bestellen

Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan

Privé-domein 307

  • Schrijver: Ischa Meijer (Nederland)
  • Samenstelling en inleiding: Ronit Palache
  • Soort boek: autobiografische verhalen
  • Uitgever: De Arbeiderspers, privé-domein 307
  • Verschijnt: februari 2020
  • Omvang: 512 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst privé-domein 307 van Ischa Meijer

Het razende leven van Ischa Meijer (1943-1995) ging niet onopgemerkt voorbij. Daar zorgde hij zelf wel voor. In zijn werk streed hij tegen hypocrisie en onwaarachtigheid. Hij rekende genadeloos af met het verstikkende Joodse milieu waaruit hij voortkwam. Tegenover de geheimtaal die er in veel naoorlogse huizen gesproken werd, zette hij zijn eigen vocabulaire waarmee hij “de hele wereld te lijf ging om te demaskeren’. Zijn uitgangspunt: iedereen heeft iets te verbergen. Ronit Palache toont aan de hand van Meijers geschreven werk hoe hij zich in diverse gedaanten uitsprak over Joodse kwesties: als gevreesd theaterrecensent die in latere jaren zélf het podium beklom, als nietsontziend interviewer die anderen liet zeggen wat hij zelf niet kon verwoorden, als dichter en schrijver en als columnist, via zijn personage De Dikke Man.

Connie Palmen over Ischa Meijer bij DWDD

Op 13 februari 2020 is Connie Palmen te gast in het tv-programma De Wereld Draait door om te vertellen over haar grote liefde Ischa Meijer. Dit naar aanleiding van zijn 25e sterfdag op vrijdag 14 februari 2020.

Bijpassende Boeken en Informatie