Jaap van der Bent – Jack Kerouac op weg in Nederland en Vlaanderen

Jaap van der Bent Jack Kerouac op weg in Nederland en Vlaanderen recensie en informatie over de inhoud van het boek over de Amerikaanse schrijver. Op 12 oktober 2022 verschijnt bij uitgeverij In de Knipscheer het boek over Jack Kerouac van Jaap van der Bent.

Jaap van der Bent Jack Kerouac op weg in Nederland en Vlaanderen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Jack Kerouac op weg in Nederland en Vlaanderen. Het boek is geschreven door Jaap van der Bent Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac van Jaap van der Bent.

Jaap van der Bent Jack Kerouac op weg in Nederland en Vlaanderen Recensie

Jack Kerouac op weg in Nederland en Vlaanderen

  • Schrijver: Jaap van der Bent (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: In de Knipscheer
  • Verschijnt: 12 oktober 2022
  • Omvang: 290 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 19,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek over Jack Kerouac van Jaap van der Bent

In 2022 is het honderd jaar geleden dat de Amerikaanse auteur Jack Kerouac werd geboren, de vader van de Beat Generation en schrijver van de bekendste Beat-roman, On the Road. Hoewel hij bij zijn dood, in 1969, enigszins in de vergetelheid was geraakt, staat zijn werk wereldwijd alweer jaren in de belangstelling. Tegenwoordig geldt Kerouac als een van de meest prominente Amerikaanse auteurs van de twintigste eeuw. Een aantal Nederlandse en Vlaamse critici en schrijvers was al vroeg overtuigd van de literaire kwaliteit van Kerouacs boeken.

In Jack Kerouac op weg in Nederland en Vlaanderen beschrijft Jaap van der Bent de manier waarop Nederlandse critici in de loop der tijd op Kerouacs werk reageerden. Ook laat hij zien op welke wijze Nederlandse en Vlaamse schrijvers door Kerouac werden beïnvloed. Het boek bestaat verder uit een selectie van de meest opvallende artikelen die in Nederlandse kranten en tijdschriften aan Kerouac werden gewijd, alsmede proza en poëzie van Nederlandse en Vlaamse schrijvers die door Kerouac werden geïnspireerd.

Met citaten uit het werk van Werner Cranshoff, Johnny van Doorn, Kester Freriks, Arie Gelderblom, Auke Hulst, Ed’ Korlaar, Tom-Jan Meeus, Hans Plomp, Willem M. Roggeman, John Schoorl, Hansmaarten Tromp, Simon Vinkenoog en Joost Zwagerman. Jack Kerouac in Nederland en Vlaanderen besluit met een overzicht van de Nederlandse vertalingen van Kerouacs werk. Van der Bents boek is een waardevolle toevoeging aan wat tot nu toe in Nederland en Vlaanderen over de Beat Generation is geschreven.

Jaap van der Bent (1948) was tot 2013 universitair docent Amerikaanse letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn specialisme is het werk van de Beat Generation. Van der Bent publiceerde o.a. in De Revisor, Armada, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. In 2021 verscheen zijn biografie van Louis Lehmann, De dichter die het niet wilde zijn.

Bijpassende boeken en informatie