Jaap van Deurzen – Camera loopt

Jaap van Deurzen Camera loopt, Dertig jaar op reportage voor RTL. Op 1 maart 2024 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers het boek met herinneringen van de voormalig RTL verslaggever Jaap van Deurzen. Je leest hier informatie over de inhoud van het boek en of de schrijver. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Camera loopt, het boek van Jaap van Deurzen.

Jaap van Deurzen Camera loopt

Jaap van Deurzen is op 17 december 1952 geboren in Rotterdam. Sinds de start van RTL 4 in 1989 was hij als verslaggever betrokken bij het nieuwsprogramma RTL Nieuws. In 2018 ging hij met pensioen alhoewel hij erna tot 2020 nog wel een beperkt aantal reportages en columns gemaakt voor RTL. Doordat hij zo’n tien jaar in Scandinavië woonde spreekt hij vloeiend Deens en kan hij zich goed redden in de Zweedse taal.

In het boek Camera loopt, Dertig jaar op reportage voor RTL, waarover je hier uitgebreide informatie kunt lezen, heeft Jaap van Deurzen zijn journalistieke memoires op papier gezet.RTL

Jaap van Deurzen Camera loopt

Camera loopt

Dertig jaar op reportage voor RTL

  • Auteur: Jaap van Deurzen (Nederland)
  • Soort boek: journalistieke memoir
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 1 maart 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van RTL verslaggever Jaap van Deurzen

‘Camera loopt…’ Hoe vaak Jaap van Deurzen, oorlogsverslaggever van RTL Nieuws, dit zinnetje de afgelopen dertig jaar heeft gehoord, is niet meer te tellen. Meer dan dertig jaar vliegt Van Deurzen van de ene brandhaard naar de andere en verslaat op onnavolgbare wijze de gruwelen van de oorlogen in voormalig Joegoslavië. Hij is tegelijkertijd getuige van de sektarische ellende in Belfast, de waanzin van de genocide in Rwanda en de verwoestende werking van de Tsunami op Sumatra. De dag die zijn leven voor altijd verandert, is 11 september 2001, als Al Qaida-terroristen de Twin Towers in New York vernietigen. De ‘War on Terror,’ die daarop volgt, is verwoestend. In Pakistan, Afghanistan en Irak doet Van Deurzen op zijn eigen kenmerkende manier verslag van de strijd tegen de terroristen van de Taliban en IS. Na het zien van zoveel menselijk leed vertelt hij zonder opsmuk ook over de gevolgen hiervan op zijn persoonlijke leven.

Bijpassende boeken