James Hamblin – Schoon

James Hamblin Schoon recensie en informatie over de inhoud van het populair wetenschappelijke boek over huid en hygiëne. Op 22 oktober 2020 verschijnt bij Uitgever De Bezige Bij de Nederlandse vertaling van het boek Clean, geschreven door de Amerikaanse arts en journalist James Hamblin.

James Hamblin Schoon Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Schoon, Wat de wetenschap ons leert over huid en hygiëne. Het boek is geschreven door James Hamblin. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het populair wetenschappelijke boek, geschreven door de Amerikaanse arts en journalist James Hamblin.

James Hamblin Schoon Recensie

Schoon

Wat de wetenschap ons leert over huid en hygiëne

  • Schrijver: James Hamblin (Verenigde Staten)
  • Soort boek: populair wetenschappelijk boek
  • Origineel: Clean (2020)
  • Nederlandse vertaling: Inge Pieters, Luud Dorresteyn
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 22 oktober 2020
  • Omvang; 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek van James Hamblin

Wat gebeurt er als je wekenlang niet doucht? In Schoon, een fascinerende tocht door de wereld van de huid, neemt arts en journalist James Hamblin de proef op de som. En in de hoop erachter te komen wat schoon zijn inhoudt, spreekt hij met dermatologen, microbiologen, immunologen, schoonheidsspecialisten, theologen en regelrechte oplichters.

Onze huid schoon, gezond en mooi houden wordt tegenwoordig steeds populairder en dus ook steeds duurder. Wat echt goed is voor onze huid is nog steeds het onderwerp van discussie, maar ondertussen floreert de almaar groter wordende skin care-industrie.

In onze obsessie met hygiëne vergeten we een belangrijk onderdeel: het zogeheten huidmicrobioom, dat onze huid gezond en schoon houdt. Om werkelijk goed voor onze huid te kunnen zorgen moeten we, betoogt Hamblin, een radicaal nieuwe betekenis aan het woord “schoon’ leren geven.

Bijpassende boeken en informatie