Jan Brokken – Stedevaart

Jan Brokken Stedevaart Recensie en informatie over dit boek met reisverhalen over steden. Op 28 januari 2019 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact deze bundeling van reisverhalen van Jan Brokken.

Jan Brokken Stedevaart Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Stedevaart, het boek met reisverhalen van Jan Brokken. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie vinden over de inhoud van het boek met reisverhalen van Jan Brokken.

Jan Brokken Stedevaart Recensie

Stedevaart

  • Schrijver: Jan Brokken (Nederland)
  • Soort boek: reisverhalen
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 28 januari 2020
  • Omvang: 440 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het nieuwe boek van Jan Brokken

In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaatsen. En zijn reislust reikt veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in twintig non-fictieverhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan.

Onder leiding van Brokken reist de lezer naar het Bologna van schilder Giorgio Morandi, het Venetië van een boekbinder en het Düsseldorf van beeldend kunstenaar Joseph Beuys. We bezoeken het Parijs van componist Erik Satie, het Vilnius van schilder en componist Mikalojus Ciurlionis en het Bilbao van architect Frank Gehry, ontmoeten Gustav Mahler in Amsterdam, de moeder van Italo Calvino in Cagliari en cellist Anner Bijlsma in Washington dc. In het meest persoonlijke verhaal neemt Brokken ons mee naar een schilderij van Meindert Hobbema, een jeugdliefde en Middelharnis. In Stedevaart brengt Jan Brokken zijn bevlogen vertelkunst en grote liefde voor kunst en cultuur tot een gloedvolle symbiose.

Bijpassende Boeken en Informatie

Jan Brokken Zeedrift recensie Verzamelde VerhalenJan Brokken (Nederland) – Zeedrift
verzamelde verhalen
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Prachtige verhalen doordrenkt van reislust, verlangen en weemoed…lees verder >