Jan Brokken – Zeedrift Recensie ∗∗∗∗∗

Jan Brokken Zeedrift recensie en informatie over het boek met de verzamelde verhalen. Op 15 mei 2019 verscheen bij Uitgeverij Atlas Contact het boek met alle verhalen van Jan Brokken.

Jan Brokken Zeedrift Recensie

In het afgelopen decennium is schrijver Jan Brokken zeer bekend geworden met een aantal van zijn non-fictie boeken die uitgroeiden tot echte bestsellers. Helaas is iets minder bekend dat hij ook een zeer begenadigd auteur is van romans en verhalen die ook een groot lezerspubliek verdienen.

Jan Brokken Zeedrift recensie Verzamelde Verhalen

Uitgeverij Atlas Contact heeft er zeer goed aan gedaan om al zijn verhalen nu te bundelen in het mooi uitgegeven boek Zeedrift. Brokken neemt de lezer mee over de gehele wereld. Zijn eerste bundel De zee van vroeger verscheen al in 1986 bij Uitgeverij De Arbeiderspers. Gevolgd door twee andere bundels in 1993 en 2009.

Prachtige verhalen doordrenkt van reislust, verlangen en weemoed

Alle verhalen zijn doordrenkt van reislust, verlangen met een vleugje weemoed en zonder uitzondering van hoog niveau. Zeedrift van jan Brokken is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Zeedrift

Verzamelde verhalen

 • Schrijver: Jan Brokken (Nederland)
  • De zee van vroeger (1986)
  • Vulkanen vanaf zee (1993)
  • Zeedrift (2009)
 • Soort boek: verhalen
 • Uitgever: Atlas Contact
 • Verschenen: 15 mei 2019
 • Omvang: 427 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)

Flaptekst van Zeedrift

In de verhalenbundel ‘Zeedrift’¬ neemt Jan Brokken¬ de lezer mee naar metropolen en kleine eilanden, van Guatemala tot Umbrië en van de Antillen tot de Zuid-Hollandse eilanden. Van fictie naar non-fictie, van persoonlijk naar universeel: in het waargebeurde zoekt Jan Brokken het onwaarschijnlijke, in het reële het ongelooflijke, in het gewone het uitzonderlijke.

Bijpassende Boeken en Informatie

Jan Brokken Stedevaart RecensieJan Brokken – Stedevaart
reisverhalen over steden
Uitgever: Atlas Contact
Verschijnt: januari 2020
Inhoud boek: In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaatsen. En zijn reislust reikt veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in twintig non-fictieverhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan…lees verder >

Jan Brokken De rechtvaardigen RecensieJan Brokken – De rechtvaardigen
biografische reportage
Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Een aangrijpend, schrijnend en toch hoopgevend boek…lees verder >