Jan Konst – Papieren vrienden

Jan Konst Papieren vrienden recensie en informatie over de inhoud van het boek met een literaire zoektocht naar de zin van het leven. Op 15 februari 2024 verschijnt bij Uitgeverij Balans het nieuwe boek Papieren vrienden van de Nederlandse literatuurwetenschapper Jan Konst. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Jan Konst Papieren vrienden recensie

We besteden ook aandacht aan de boekbesprekingen en recensie van Papier vrienden, het nieuwe boek van literatuurwetenschapper en hoogleraar Nederlandse literatuur aan de Freie Universität Berlin Jan Konst, zodra deze in de media verschijnen.

Jan Konst Papieren vrienden

Papieren vrienden

Een literaire zoektocht naar de zin van het leven

  • Auteur: Jan Konst (Nederland)
  • Soort boek: filosofieboek, levenskunstboek
  • Uitgever: Balans
  • Verschijnt: 15 februari 2024
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 25,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Jan Konst

In het meeslepende Papieren vrienden gaat Jan Konst op zoek naar de zin van het leven, en dat doet hij op een hoogst originele manier. Want het zijn nu eens niet de theologen of de filosofen bij wie hij te rade gaat, maar zijn papieren vrienden: allerlei personages uit achthonderd jaar Nederlandse literatuur.

Sommige van deze papieren vrienden kent Konst misschien wel beter dan zijn vrienden van vlees en bloed. Ze begeleiden hem, en ons allemaal, soms al decennialang. Mensen als Onno Quist uit Harry Mulisch’ De ontdekking van de hemel en Marie Deniet uit De wetten van Connie Palmen.

Zij stellen de grote vragen naar zin en zijn, omdat ze net als wij zijn onderworpen aan de condition humaine. Hoe gaan zij om met ongeluk, teleurstellingen, ziekte en smart – de vaste bestanddelen van ieder leven? Wat kunnen wij van ze leren? Hoe moeten we ons weren bij tegenslag, hoe houden we de moed erin?

Daarover hebben deze papieren vrienden heel wat te zeggen. Wie hun verhalen goed leest, zoals Jan Konst zo magistraal doet, zal zien dat hun inzichten ook voor ons van grote betekenis zijn.

Bijpassende boeken