Jan van Aken – Het xoanon

Jan van Aken Het xoanon. Op 29 maart 2024 verschijnt bij uitgeverij Querido de nieuwe historische roman van Jan van Aken die zich in Constantinopel afspeelt. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Jan van Aken Het xoanon recensie

We besteden aandacht aan de boekbesprekingen en recensie van de nieuwe roman van Jan van Aken, Het xoanon, zodra deze in de media verschijnen.

Jan van Aken informatie en boeken

Jan van Aken is op 9 augustus 1961 geboren in het dorp Herwen in de provincie Gelderland. Na in de cultuursector en de automatisering te hebben gewerkt werd hij fulltime schrijver en geeft hij les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam

Het debuut van Jan van Aken, Het oog van de basilisk, verscheen in 2000. Daarna schreef hij vijf andere historische romans waarmee hij een groot lezerspubliek aan zich bond. In 2018 verscheen zijn voorlaatste roman De ommegang waarmee hij direct veel aandacht kreeg en positieve recensies. ontving. Zijn nieuwste historische roman waarover je hier alles leest, Het xoanon, verschijnt begin maart bij uitgever Querido.

Jan van Aken Het xoanon

Het xoanon

  • Auteur: Jan van Aken (Nederland)
  • Soort boek: historische roman
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 29 maart 2024
  • Omvang: 608 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 29,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Jan van Aken

Als de Grote Oorlog voorbij is, en het Ottomaanse Rijk verslagen, bezetten de grootmachten Constantinopel. Terwijl Wit-Russische vluchtelingen de stad overspoelen en in het oosten van het land een nieuwe oorlog oplaait, begint zich in de chique wijken al de geest van de vrolijke jaren twintig te roeren. Beaujon, een vrijbuiter met een neutraal paspoort, leidt in dit Constantinopel een comfortabel leven. Te comfortabel, naar zijn zin. Dat verandert als hij betrokken raakt bij een aanslag op een antiek monument, waarbij een onschatbaar voorwerp uit de oudheid zou zijn buitgemaakt.

In dit explosieve krachtenveld menen veel groepen en individuen hun voordeel te kunnen doen met dit geheimzinnige xoanon. Ook de neutrale Beaujon kan zich niet langer afzijdig houden. Maar hij heeft veel hogere ambities dan wat hij ziet als de jacht op een hersenschim.

Bijpassende boeken en informatie