Jan Vanriet – Rovers

Jan Vanriet Rovers recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Vlaamse roman. Op 29 oktober 2021 verschijnt bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts de debuutroman van de Belgische schrijver Jan Vanriet.

Jan Vanriet Rovers recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Rovers. Het boek is geschreven door Jan Vanriet. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de debuutroman van de Vlaamse schrijver Jan Vanriet.

Jan Vanriet Rovers Recensie

Rovers

  • Schrijver: Jan Vanriet (België)
  • Soort boek: Vlaamse roman
  • Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  • Verschijnt: 29 oktober 2021
  • Omvang: 350 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Recensie en waardering van de roman

  • “Als mensenbetrapper is Vanriet vermakelijk, wendbaar en een lichtend voorbeeld voor schrijvers die geen hang hebben naar een extreem standpunt waar je je over niet al te lange tijd voor zult schamen.” (NRC, ●●●●●)

Flaptekst van de debuutroman van Jan Vanriet

Louis Zoethout is een gerespecteerd beeldend kunstenaar, maar rond zijn zeventigste worstelt hij met de wereld en met zichzelf. Zijn nieuwe tentoonstelling oogst grote waardering, tot een jonge vrouw een kritisch krantenstuk publiceert waarin hij wordt neergezet als een belegen seksist. Zijn schilderijen blijken genderbevestigend, verheerlijken grensoverschrijdend seksueel gedrag. Kortom: hij promoot ‘toxisch gedachtegoed’. Zo ontstaat er een enorme mediarel, wordt de kunstenaar een nationaal issue en voelt hij zich als opgejaagd wild. Rovers is een uiterst rijke roman. Het is een tijdsbeeld van de afgelopen decennia, een morele aanklacht en tegelijkertijd een pijnlijke farce. Heerlijk ironiserend zet Jan Vanriet een sakkerend stuk onbegrip neer, een personage dat zijn vat op de realiteit steeds nadrukkelijker verliest.

Jan Vanriet (1948) is schilder en schrijver. Zijn tentoonstellingen brachten hem naar de belangrijke internationale biënnales en naar musea in binnen- en buitenland. Hij publiceerde een tiental dichtbundels en het egodocument Radeloos geluk, dat werd genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs.

Bijpassende boeken en informatie