Annie Dillard – Een schrijversleven

Annie Dillard Een schrijversleven recensie en informatie boek met essays. Op 27 januari 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boek uit 1989, The Writing Life van de Amerikaanse schrijfster Annie Dillard.

Annie Dillard Een schrijversleven recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Een schrijversleven. Het boek is geschreven door Annie Dillard. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek uit 1989 met essays van de Amerikaanse schrijfster Annie Dillard.

Annie Dillard Een schrijversleven Recensie

Een schrijversleven

  • Schrijfster: Annie Dillard (Verenigde Staten)
  • Soort boek: essays
  • Origineel: The Writing Life (1989)
  • Nederlandse vertaling: Henny Corver
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 27 januari 2022
  • Omvang: 96 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Recensie en waardering van het boek

  • “Dillard openbaart zowel de mogelijkheden als de geneugten van het schrijverschap. Ze blijft toegankelijk, grappig en hartverscheurend en belicht precies die vragen die vaak rondspoken in de hoofden van degenen die de maffe beslissing genomen hebben hun leven te wijden aan de kunst.”  (The Irish Times)

Flaptekst van het boek met essays van Annie Dillard

In deze verzameling essays laat Annie Dillard zien welke toewijding, welk gevoel voor absurditeit en durf kenmerkend zijn voor het bestaan van een schrijver. Gevoelig en met de haar kenmerkende humor vertelt ze niet alleen over haar eigen, soms tot wanhoop stemmende, ervaringen tijdens het schrijven van haar boeken, maar ze biedt in Een schrijversleven vooral ook een dieper inzicht in het dagelijkse reilen en zeilen van een van de meest mysterieuze en mooie beroepen op aarde.

Voor niet-schrijvers geeft Een schrijversleven een indringend beeld van de beproevingen en triomfen van een leven dat met louter letters en woorden wordt doorgebracht, voor schrijvers is het een herkenbaar en troostend verhaal van een stimulerende en buitengewoon getalenteerde collega.

Bijpassende boeken en informatie

Annie Dillard Pelgrim langs Tinker Creek RecensieAnnie Dillard (Verenigde Staten) – Pelgrim langs Tinker Creek
natuurbeschouwing
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Dillard neemt je mee naar al het prachtige zichtbare en onzichtbare wat de natuur te bieden heeft…lees verder >