Jeroen van der Veer – Van A naar B

Jeroen van der Veer Van A naar B recensie en informatie over de inhoud van het boek met lessen in leiderschap. Op 20 januari 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het boek van Jeroen van der Veer, de ex-topman van Shell.

Jeroen van der Veer Van A naar B recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Van Aa naar B, Lessen in leiderschap. Het boek is geschreven door Jeroen van der Veer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de het boek van de voormalig topman en CEO van de oliemaatschappij Shell.

Jeroen van der Veer Van A naar B recensie

Van A naar B

Lessen in leiderschap

  • Schrijver: Jeroen van der Veer (Nederland)
  • Soort boek: economieboek, managementboek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 20 januari 2023
  • Omvang: 248 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 25,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van de oud CEO van Shell Jeroen van der Veer

Tweeënveertig jaar was Jeroen van der Veer werkzaam bij de Koninklijke Shell, waarvan ruim vijf jaar als CEO. In die lange periode leerde hij ontelbare lessen over leiderschap. Hoe motiveer je je personeel, hoe selecteer je nieuwe leiders, hoe bouw je aan een succesvolle strategie, waar let je op als je veranderingen wilt doorvoeren, en hoe ga je om met de media, met ngo’s en met politici

In dit boek zet Van der Veer zijn inzichten op papier, geïllustreerd met vele voorbeelden uit zijn Shell- en commissarissenpraktijk. De moeizame onderhandelingen met de Russen bij het Sakhalinproject, zijn curieuze ervaringen met de Libische leider Khadaffi, zijn rondjes langs het Lago Maggiore met de CEO van BP tijdens het Bilderberg-congres van 2004. Hij vertelt openhartig over zijn loodzware werkweken als topman van een multinational, de jetlags, de hazenslaapjes, met sport als uitlaatklep. In een kraakheldere stijl formuleert Van der Veer zijn succesformule. Van A naar B is een must-read voor leiders in de dop en voor iedereen die geïnteresseerd is in het recente Nederlandse bedrijfsleven.

Jeroen van der Veer (Utrecht, 27 oktober 1947) was CEO van Shell, en, naast veel meer, presidentcommissaris bij ING en Philips.

Bijpassende boeken en informatie