Joep Stapel – Kaf Recensie ∗∗∗∗

Joep Stapel Kaf recensie en informatie over de inhoud van deze debuutroman. Op 18 april 2019 is bij Uitgeverij Meulenhoff de eerste roman van Joep Stapel verschenen, met als titel Kaf.

Joep Stapel Kaf Recensie en Informatie

De debuutroman Kaf van Joep Stapel bevat een vrij eenvoudig verhaal. Kaf gaat trouwen met Gabi in Italië waar haar familie vandaan komt. Echter omdat Kaf last heeft van vliegangst besluit hij samen een vriend per auto naar Italië te reizen. Gabi bevindt zich al in het dorp waar ze vroeger haar zomervakantie doorbracht en nu gaat trouwen. Haar vader is doodziek en daarom is zij al eerder afgereisd. Gedurende de reis die Kaf maakt richting Italië, slaat de twijfel meer en meer toe over het voorgenomen huwelijk. Letterlijk vertraagt de reis waardoor de tijd gaat dringen.

Joep Stapel Kaf Recensie en Informatie Roman

Ondanks het feit dat het geen omvangrijke debuutroman betreft, neemt Joep Stapel de tijd om het verhaal te vertellen. Hij heeft niet veel woorden nodig om een boeiend, krachtig en overtuigend verhaal te vertellen. En als de twijfel bij hoofdpersoon Kaf meer en meer toeslaat, krijgt de roman een poëtisch, soms zelfs licht hallucinerend karakter.

Mooie, stijlvolle debuutroman die getuigt van een groot schrijftalent

Joep Stapel heeft een mooie, beeldende en verzorgde stijl die getuigt van een groot schrijftalent. Hij heeft een geslaagde en overtuigdende debuutroman geschreven die verwachtingen wekt voor de toekomst. De redactie heeft de debuutroman van Joep Stapel gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Kaf

  • Schrijver: Joep Stapel (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman, debuutroman
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschenen: 18 april 2019
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Inhoud van Kaf

Een sprankelende roman over liefde, verlies, spijt en de hunkering naar een ander leven. Kaf is tweeëndertig, leraar Engels en bang om te vliegen. Samen met zijn beste vriend en getuige maakt hij een roadtrip naar Toscane, waar hij gaat trouwen in het familiehuis van zijn verloofde. Gabi wacht op hem in het dorp waar ze als meisje haar zomers heeft doorgebracht. Ondertussen zorgt ze voor haar zieke vader en zoekt ze troost bij herinneringen. Hun bruiloft zal half feest, half afscheid zijn.

Maar wanneer Kaf vertraging oploopt en de tijd begint te dringen, slaat bij hem de twijfel toe. Hij denkt aan zijn opa, die de wereldzeeën bezeilde en in Japan een nieuw leven begon. En hij vraagt zich af: zou ik ook iemand anders kunnen zijn? Kaf is een pijl in de richting van een huwelijk, maar ook een waaier die opengaat en varianten onthult, alternatieve gedaantes van het verlangen dat je drijft.

Joep Stapel De onzichtbare RecensieJoep Stapel (Nederland) – De onzichtbare
Nederlandse roman
Uitgever: Meulenhoff
Verschijnt: 15 september 2022

Bijpassende boeken en informatie