Johan De Boose Het vloekhout Recensie

Johan De Boose Het vloekhout recensie en informatie over de inhoud van de historische roman, waardering en andere gegevens. in 2018 is bij Uitgeverij De Bezige Bij de nieuwe roman van Johan De Boose Het vloekhout verschenen. Het vloekhout is opgenomen op de Shortlist van de Libris Literatuurprijs 2019.

Johan De Boose Het vloekhout Recensie en Informatie

Johan De Boose Het vloekhout Recensie en Informatie

Nadat het boek gelezen is door de redactie, kun je op deze pagina de Johan De Boose Het vloekhout recensie en waardering vinden. We besteden ook aandacht aan de recensie en waardering van anderen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de nieuwe roman van Johan De Boose – Het vloekhout lezen.

Johan De Boose – Het vloekhout

  • Titel: Het vloekhout
  • Schrijver: Johan De Boose (België)
  • Soort boek: historische roman
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschenen: 2018
  • Omvang: 213 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Shortlist Libris Literatuurprijs 2019
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Het Vloekhout Uitgaves

Inhoud Johan De Boose Het vloekhout

De tocht van een eigenzinnig stuk hout door tweeduizend jaar geschiedenis.

Een stuk hout, afkomstig van een boom in Palestina, wordt gebruikt voor de kruisiging van de profeet Jesjoea. Het hout blijkt over magische krachten te beschikken: het kan praten, en het wekt een bijzondere lust op bij wie het aanraakt. Wanneer een toneelmeester die op zoek is naar een stut voor zijn decor het hout meeneemt, is dit het begin van een spectaculaire reis. Het stuk hout komt terecht bij de Romeinse keizer, orthodoxe monniken, de Russische tsaar, mohammedaanse geleerden, uitvinders, de paus, fascisten, communisten, schilders, wetenschappers en terroristen. Het maakt onderweg kennis met beroemde teennagels, lijkwaden en voorhuiden. De reis duurt meer dan tweeduizend jaar.

Johan de Boose neemt, via het hout als ooggetuige, de lezer mee langs de markantste gebeurtenissen van de Europese geschiedenis. Dat het hout bij alles zo zijn bedenkingen heeft, zorgt voor een aangenaam ironische toets.

Bijpassende Boeken en Informatie