Jolien Janzing – Atta

Jolien Janzing Atta recensie en informatie over de inhoud van het 10+ kinderboek over de prehistorie met tekeningen van Linde Faas. Op 19 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Lemniscaat het nieuwe kinderboek van van de Nederlandse schrijfster Jolien Janzing.

Jolien Janzing Atta recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het kinderboek voor lezers van 1o+ jaar Atta. Het boek is geschreven door Jolien Janzing. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de heruitgave van het nieuwe kinderboek, geschreven door Jolien Janzing en met tekeningen van Linde Faas.

Jolien Janzing Atta recensie

Atta

  • Schrijfster: Jolien Janzing (Nederland)
  • Illustraties: Linde Faas
  • Soort boek: kinderboek (10+ jaar)
  • Uitgever: Lemniscaat
  • Verschijnt: 19 september 2023
  • Omvang: 152 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 15,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het kinderboek van Jolien Janzing en Linde Faas

Een prehistorisch verhaal over een eigenwijs meisje.

Atta is een eigenwijs Mengelmeisje. Ze heeft er genoeg van om met de vrouwen en kinderen bessen te verzamelen. Ze wil op jacht! Dus sluipt ze achter de mannen en jongens aan… maar haar avontuur krijgt een andere wending dan ze verwacht als ze oog in oog komt te staan met een woedende mammoet.

Op de vlucht raakt Atta de weg kwijt en belandt ze bij een Neandervolk. Ze wordt warm ontvangen door de vrouw die de stam leidt. Iets té warm zelfs… het lijkt wel of die haar niet meer wil laten gaan.

Atta is een kind – krachtig, impulsief en nieuwsgierig naar de wereld – dat je direct in je hart sluit. Haar spannende, humoristische avontuur was Linde Faas op het lijf geschreven.

Toen Jolien Janzing (1964) zeven jaar oud was, tikte ze haar eerste verhaal op de schrijfmachine van haar moeder. Sindsdien is ze niet gestopt met het vertellen van verhalen. Haar historische romans De Meester en Audrey & Anne verschenen in meerdere talen. Over haar roman Het tij hoog, de maan blauw schreef De Standaard der Letteren: ‘Alsof je in een impressionistisch schilderij stapt en een deel bent van de scène, zo lezen de bladzijden. Als je een theekransje even boeiend kunt maken als een ijzige poolwinter, ben je als schrijver geslaagd.’ Met Atta zet Jolien de stap naar jeugdliteratuur – met verve!

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Ze is de vaste illustrator van Pieter Koolwijk en maakte eerder haar eigen prentenboeken Ik neem je meeDe jongen en de walvis en Waar is Grote Broer?. Linde woont in Noorwegen en haalt haar inspiratie uit de ongerepte natuur van het hoge noorden

Bijpassende boeken en informatie