Jona Lendering – De vergeten oorlog

Jona Lendering De vergeten oorlog recensie en informatie geschiedenisboek over de strijd tussen Rome en Karthago. Op 8 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Omniboek het nieuwe boek van de Nederlandse historicus Jona Lendering.

Jona Lendering De vergeten oorlog recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De vergeten oorlog, De strijd tussen Rome en Karthago. Het boek is geschreven door Jona Lendering. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de Eerste Punische Oorlog, geschreven door Jona Lendering.

Jona Lendering De vergeten oorlog Recensie

De vergeten oorlog

De strijd tussen Rome en Karthago

  • Schrijver: Jona Lendering (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 8 maart 2022
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Prijs: € 17,50 – € 22,50
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over de oorlog tussen Rome en Karthago

In ‘De vergeten oorlog’ behandelt Jona Lendering de Eerste Punische Oorlog (264-241 v.Chr.). Bij het woord ‘Karthago’ denken we meestal aan Hannibal met zijn olifanten, ergens op een besneeuwde Alpenpas. Het is begrijpelijk dat die gebeurtenis alle aandacht trekt, maar het was slechts één korte operatie in één oorlog, terwijl de Romeinen en Karthagers ruim een eeuw hebben gestreden om de heerschappij in het Middellandse Zeegebied. De Eerste Punische Oorlog was volgens de Griekse geschiedschrijver Polybios ‘de langste, intensiefste en grootste oorlog uit de geschiedenis’. Het conflict had dan ook ingrijpende gevolgen, zoals de eenwording van Italië, de opkomst van Numidië en maatschappelijke veranderingen. In ‘De vergeten oorlog’ laat Jona Lendering zien dat de Eerste Punische Oorlog ten onrechte overschaduwd wordt door Hannibals spectaculaire acties.

Bijpassende boeken en informatie