Joris Luyendijk – De zeven vinkjes

Joris Luyendijk De zeven vinkjes recensie en informatie over van het boek over hoe mannen zoals ik de baas spelen. Op 4 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Pluim het nieuwe boek van de Nederlandse journalist en schrijver Joris Luyendijk.

Joris Luyendijk De zeven vinkjes recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek De zeven vinkjes, Hoe mannen zoals ik de baas spelen. Het boek is geschreven door Joris Luyendijk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse schrijver en journalist Joris Luyendijk.

Joris Luyendijk De zeven vinkjes Recensie

De zeven vinkjes

Hoe mannen zoals ik de baas spelen

  • Schrijver: Joris Luyendijk (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Uitgeverij Pluim
  • Verschijnt: 4 februari 2022
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Joris Luyendijk

Stel: je kunt niet gediscrimineerd worden en je hoeft je nooit ergens aan te passen, omdat iedereen zich altijd aanpast aan jou. Stel dat je vervolgens ook nog de meest prestigieuze opleiding van het land hebt, zodat je ook daarop niet gepakt kunt worden. Dan kun je dus niet weten hoe kwetsbaarheid voelt. Maar omdat je alles mee hebt en niks tegen, is de kans wel maximaal dat je het ver brengt in de samenleving.

Joris Luyendijk behoort tot deze groep van ondiscrimineerbare en sociaal onkwetsbare Nederlanders: een witte autochtone heteroman uit een ‘goed nest’ met aan de muur diploma’s van het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum en de Universiteit van Amsterdam.

In De zeven vinkjes probeert Luyendijk te begrijpen wat zijn uitgangspositie heeft gedaan met zijn zelf-, mens- en maatschappijbeeld. En wat doet het met een land, wanneer mannen zoals hij er de dienst uitmaken? Want op ontzettend veel plekken helemaal bovenin de politiek, de serieuze media, het openbaar bestuur en het bedrijfsleven wordt de baas gespeeld door een man zoals Joris Luyendijk.

Bijpassende boeken en informatie