Judith Koelemeijer – Etty Hillesum biografie

Judith Koelemeijer Etty Hillesum biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek over het verhaal van haar leven. Op 20 september 2022 verschijnt bij Uitgeverij Balans de biografie Etty Hillesum.

Judith Koelemeijer Etty Hillesum biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Etty Hillesum, Het verhaal van haar leven. Het boek is geschreven door Judith Koelemeijer. Ook zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van Etty Hillesum, geschreven door Judith Koelemeijer.

Judith Koelemeijer Etty Hillesum biografie Recensie

Etty Hillesum

Het verhaal van haar leven

  • Schrijfster: Judith Koelemeijer (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Balans
  • Verschijnt: 20 september 2022
  • Omvang: 576 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 34,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de biografie van Etty Hillesum

Op 9 maart 1941 begint de dan 27-jarige Etty Hillesum een dagboek. Terwijl de nazi’s haar als Joodse vrouw in Amsterdam steeds openlijker vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over de liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid zijn hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk, en tegelijkertijd volstrekt universeel.

Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brie – ven hebben de geschriften van Etty Hillesum (1914-1943) wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. Maar wie was zij eigenlijk? Welke vrouw van vlees en bloed gaat schuil achter haar mooie woorden?

Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In deze biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Etty Hillesum blijkt iemand met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis, waaraan zij zich tenslotte tóch weet te ontworstelen.

Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven is de meeslepende geschiedenis van een jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de meest gruwelijke omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf.

Bijpassende boeken en informatie