Julie Kagawa Schaduw van de Vos Recensie

Julie Kagawa Schaduw van de Vos recensie boekbespreking waarding en informatie over de inhoud van dit fantasy boek. In oktober 2018 is bij Uitgeverij HarperCollins het nieuwe boek van Julie Kagawa Schaduw van de Vos verschenen.

Julie Kagawa Schaduw van de Vos Recensie

Julie Kagawa Schaduw van de Vos Recensie

Schaduw van de Vos lijkt het begin te zijn van een nieuwe serie van de hand van deze Young Adult Fantasy schrijfster. Nog nooit eerder las ik iets van haar hand, maar dit boek maakt nieuwsgierig naar meer. Een mooie fantasy waarbij Japanse invloeden het decor bepalen van een duistere reis met een ontroerende onschuld.

Een reis waar de veiligheid van de wereld van af hangt

Als de tempel waar ze is opgegroeid door demonen wordt aangevallen en volledig in as wordt gelegd, doet Yumeko haar meester Isao een laatste belofte. Zij zal de rol die te tempel al die jaren heeft weten te verbergen en beschermen, in veiligheid brengen. De veiligheid van de wereld staat er mee op het spel. Het is een gevaarlijke reis met bijzondere ontmoetingen. Er wordt flink jacht gemaakt op de rol en het leven van Yumeko komt meer dan eens in gevaar.

Goede balans tussen humor, wrede spanning en oprechte onschuld

Direct vanaf de eerste zin heeft Kagawa mijn aandacht gevangen. Een Japans paleis als bijzonder en wreed decor, de onschuld van een boerenmeisje, het zijn de ingrediënten van het eerste hoofdstuk. Daarna zakte het verhaal even in, omdat er andere personages worden geïntroduceerd. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm, maar het personage wisselt nog wel eens. Dat was even wennen, maar houdt je tegelijkertijd bij de les. Naarmate de reis vordert, wint het verhaal weer aan aantrekkingskracht. Ik vind de tegenstellingen die worden gebruikt erg mooi. De onschuld, goedheid en oprechtheid van Yumeko steekt prachtig af tegen de veelal wrede gevechten. Toch is ze niet saai. Ze is juist erg pienter, wijs en grappig. Dat maakt haar een perfect personage. Het effect dat haar open vizier heeft op de andere personages is een mooi afwisseling met de vaak harde gevechten.

Geheimzinnig en intrigerend begin vraagt om een vlot vervolg

Zo ergens halverwege begon het me te dagen dat dit verhaal natuurlijk nooit in één boek vertelt gaat worden. Series, ik houd er van en haat ze tegelijk. Zeker als het boek eindigt met een best wel interessante cliffhanger. Kagawa laat de lezer met flink wat vragen zitten, dus een vlot vervolg is wel heel wenselijk. Schaduw van de Vos wordt naarmate het boek vordert beter en beter. Spannend en zeer goed begin van een nieuwe reeks. Julie Kagawa Schaduw van de Vos is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Julie Kagawa – Schaduw van de Vos

 • Titel: Schaduw van de vos
 • Schrijfster: Julie Kagawa (Verenigde Staten)
 • Soort boek: fantasy boek, young adult roman
 • Leeftijd: 15+ jaar
 • Origineel: Shadow of the Fox 
 • Nederlandse vertaling: Karin de Haas
 • Uitgever: HarperCollins
 • Verschenen: oktober 2019
 • Omvang: 414 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Waardering∗∗∗∗∗ (zeer goed) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie

Julie Kagawa Ziel van het zwaard RecensieJulie Kagawa – Ziel van het zwaard
De jacht op de Drakenrol, deel 2
Uitgever: HarperCollins
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Recensie boekJulie Kagawa is een geslepen vertellen. Ongemerkt en geraffineerd sleept ze je mee het verhaal in. Zo diep, dat je haar boek niet meer weg kunt leggen. Ze creëert een schaakspel met ongekende zetten, waardoor je als lezer niets anders kunt dan je laten verrassen. De plotwendingen hebben een soort verfijning die ik wel vindt passen bij het Japanse decor. Listig, sluw, doch verborgen achter een charmante, vriendelijke glimlach…lees verder >