Julie Otsuka – De zwemmers

Julie Otsuka De zwemmers recensie en informatie over de inhoud van de roman van de Japans-Amerikaanse schrijfster. Op 7 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Lebowski de Nederlandse vertaling van de roman The Swimmers, geschreven door Julie Otsuka.

Julie Otsuka De zwemmers recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de roman De zwemmers. Het boek is geschreven door Julie Otsuka. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud de nieuwe roman van de Japans-Amerikaanse schrijfster Julie Otsuka.

Julie Otsuka De zwemmers Recensie

De zwemmers

  • Schrijfster: Julie Otsuka (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman
  • Origineel: The Swimmers (2022)
  • Nederlandse vertaling: Lucie Schaap
  • Uitgever: Lebowski
  • Verschijnt: 7 maart 2022
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: gebonden / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de nieuwe roman Julie Otsuka

Een groep zwemmers wordt opgeschrikt door een barst in de bodem van hun lokale zwembad. Deze zwemmers delen alleen een zwembaan (de snelle, langzame of gemiddelde) en de troost die ze ieder uit hun ochtend- of middagbaantjes halen.

Een van deze zwemmers is Alice, die langzaam haar geheugen verliest. Voor Alice was het zwembad een laatste redmiddel tegen de duisternis van haar steeds erger wordende dementie. Zonder het gezelschap van haar medezwemmers en de regelmaat van haar dagelijkse baantjes, wordt ze ondergedompeld in verwarring en chaos, en meegesleurd in herinneringen uit haar kindertijd en het Japans-Amerikaanse interneringskamp waar zij de oorlog doorbracht. Alice’ vervreemde dochter, die te laat in het leven van haar moeder terugkeert, is getuige van haar verwoestende aftakeling.

De zwemmers is een schrijnend, intiem verhaal over moeders en dochters, en het verdriet van een rauw verlies. Een tour de force van een dwingende, betoverende en ontroerende stem.

Julie Otsuka (1962) is de auteur van Toen de keizer nog God was en de internationale bestseller Waarvan wij droomden (The Buddha in the Attic). Otsuka schrijft onder meer historische fictie over Japanse Amerikanen. Ze ontving vele prijzen, waaronder de Asian American Literary Award, PEN/Faulkner Award for Fiction, prix Femina étranger en de Albatros-Literaturpreis.

Bijpassende boeken en informatie