Karen M. McManus – Eerlijk duurt het langst

Karen M. McManus Eerlijk duurt het langst recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Amerikaanse YA-thriller. Op 4 februari 2020 verscheen bij Uitgeverij Van Goor de Nederlandse vertaling van de thriller Eerlijk duurt het langst, geschreven door Karen M. MacManus.

Karen M. McManus Eerlijk duurt het langst Recensie

Karen M. McManus heeft inmiddels al een aantal young adult thrillers op haar naam staan. In Eerlijk duurt het langst, neemt ze je weer mee naar Bayview. De school die ook al centraal stond in haar boek “Een van ons liegt” en waar één van de leerlingen een morbide spel met de dood moest bekopen. In Eerlijk duurt het langst lijkt Bayview opnieuw slachtoffer te worden van een ziekelijk spel.

Een levensgevaarlijk Truth or Dare spel

Na de dood van Simon Kelleher lijkt de rust op Bayview High terug gekeerd. Er zijn wel enkele copycats geweest, maar niemand nam ze serieus. Dus als een onbekende een Truth or Dare spelletje begint, doet dat nog niet zoveel met de leerlingen. En Phoebe, degene die is uitgedaagd om de eerste kandidaat voor het spel te zijn, wil er al helemaal niets van weten. Ze negeert het bericht, waarop de spelleider een pijnlijk geheim van haar onthult. Bayview is in de ban van het spel, de roddels en de bizarre opdrachten die mensen moeten doen. Het wordt zelfs levensgevaarlijk.

Karen M. McManus Eerlijk duurt het langst Recensie001Boek-Bestellen

Als je Een van ons liegt hebt gelezen, komt de schrijfstijl van Eerlijk duurt het langst je bekend voor. Vanuit het perspectief van vier van de hoofdpersonen, vertelt ze je het verhaal. Dit maakt dat het wel even duurt voordat je er in zit en de onderlinge verhoudingen begrijpt.

Romances geven lucht in de dreigende sfeer

Later in het verhaal werkt het juist heel erg mee in de opbouw van de spanning. Helaas had ik al vrij snel door waar de twist moest zitten, wat een klein beetje afbreuk deed. De verrassing was niet zo heel erg groot. Wat ik wel erg leuk vind, is dat het naast een spannend verhaal, ook veel kenmerken van een roman met zich mee brengt. Het geeft wat lucht in de dreigende sfeer die McManus creëert.

Tikje voorspelbaar maar desondanks erg vermakelijk

Hoewel Eerlijk duurt het langst voor mij een tikje voorspelbaar was, heeft McManus genoeg in huis om je te blijven boeien. De personages hebben genoeg diepgang om het verhaal te dragen, al hadden ze van mij nog best wat meer lagen mogen hebben en wat meer uitgesproken mogen zijn. Zeker de bijrollen zijn soms wat inwisselbaar voor mijn gevoel. Het zijn ook behoorlijk wat personages, maar juist daarom had iets meer diversiteit wel leuk geweest. Voor mensen die houden van een leuke thriller met romantische inslag, is Eerlijk duurt het langst beslist een fijn boek, gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Eerlijk duurt het langst

  • Schrijfster: Karen M. McManus (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse thriller, YA-thriller
  • Leeftijd; 15+ jaar
  • Origineel: One of Us Is Next (2020)
  • Nederlandse vertaling: Willeke Lempens
  • Uitgever: Van Goor
  • Verschenen: 4 februari 2020
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Bijpassende Boeken en Informatie