Kassia St Clair – Van Peking naar Parijs

Kassia St Clair Van Peking naar Parijs recensie en informatie over de inhoud van het boek over de autorace die de twintigste eeuw in de hoogste versnelling zette. Op 23 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff de Nederlandse vertaling van The Race to the Future, het nieuwe boek van de Britse schrijfster Kassia St Clair. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster, de vertaler en over de uitgave.

Kassia St Clair Van Peking naar Parijs recensie

Mocht er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnen van Van Peking naar Parijs, de autorace die de twintigste eeuw in de hoogste versnelling zette, geschreven door de Engelse schrijfster Kassia St Clair, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

 • “Een buitengewoon verhaal dat je niet onberoerd laat, Een mix van competitie, kameraadschap en een grote zin voor avontuur.” (The Spectator)
 • “Een boeiende geschiedenis van een schijnbaar onmogelijke reis. St Clair is een bekwame onderzoeker en een goede verteller.” (Literary Review)

Kassia St Clair Van Peking naar Parijs

Van Peking naar Parijs

 • Auteur: Kassia St Clair (Engeland)
 • Soort boek: avonturenboek, geschiedenisboek
 • Origineel: The Race to the Future (2023)
 • Nederlandse vertaling: Annemie de Vries
 • Uitgever: Meulenhoff
 • Verschijnt: 23 mei 2024
 • Omvang: 368 pagina’s
 • Uitgave: gebonden boek / ebook
 • Prijs: € 27,99 / € 16,99
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Kassia St Clair over de autorace van Peking naar Parijs in 1907

Een ongelooflijk, waargebeurd verhaal over een tocht die symbool staat voor het ontstaan van de wereld waarin we nu leven.

Peking, 10 juni 1907. Vijf auto’s en hun kleurrijke bestuurders nemen deel aan een bijna onmogelijk te volbrengen race die over twee continenten en door verschillende landen zal voeren, terwijl in sommige daarvan revoluties op het punt van uitbreken staan.

Een Italiaanse prins en zijn chauffeur, een Franse autocoureur, een zwendelaar en verschillende journalisten strijden tegen elkaar langs steile bergketens en over de dorre vlaktes van de Gobiwoestijn. Niet zelden zijn er hulptroepen nodig om de primitieve auto’s over de smalle bergpassen te slepen, over ruig terrein te navigeren en over rivieren te laten drijven. Er zijn eigenlijk nauwelijks wegen, benzine is bijna onmogelijk te krijgen en gewapende bandieten en wolven liggen op de loer. Updates over hun vooruitgang, verstuurd per telegram, worden door miljoenen gretig verslonden in een van de eerste verhalen die wereldwijd gevolgd worden. De bestemming: Parijs.

De wereld van 1907 bevindt zich tussen het oude en het nieuwe: communistische regimes staan op het punt de imperiale te vervangen in China en Rusland; de telegraaf verandert moderne communicatie en de auto is hard op weg het paard te vervangen. In dit boek verweeft Kassia St Clair op fascinerende wijze het verhaal van twee races – de waaghalzerij van een van de eerste autosportwedstrijden ter wereld en de grote geopolitieke en technologische vlucht richting de toekomst.

Bijpassende boeken