Kaye Umansky – Heksenwens

Kaye Umansky Heksenwens recensie en informatie 10+ jaar kinderboek.  Op 30 september 2021 verschijnt bij Uitgeverij Leminiscaat de Nederlandse vertaling van Wish for a Witch van de Engelse kinderboekenschrijfster Kaye Umansky met tekeningen van Ashley King.

Kaye Umansky Heksenwens recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Heksenwens. Het boek is geschreven door Kaye Umansky. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe kinderboek van de Britse kinderboekenschrijfster Kaye Umansky met tekeningen van Ashley King.

Recensie van Jolien Dalenberg

Wat is het leven ineens saai nadat Elsie een week in de levende Toren van Magenta de heks heeft doorgebracht. Het werken in de winkel van haar vader lijkt ineens zo gewoontjes, in vergelijking met het brouwen van recepten en tijd doorbrengen met haar nieuwe vrienden. Een betoverd geschenk van de heks brengt echter weer leven in de brouwerij. Elsie haar leven staat weer op het punt een magisch tintje te krijgen, want Magenta heeft een puinhoop gemaakt van haar postorder bedrijf. Zo belandt Elsie met haar vrienden in de meest bijzondere winkel die ze ooit gezien heeft. Waar verschillende opmerkelijke dingen gebeuren.

Zoek je een humoristisch, levendig feelgood boek met een magisch tintje? Dan kun je stoppen met zoeken en Heksen Wens gaan lezen. Net als Heksenweek zit ook Heksen Wens vol dwaze personages, gekke gebeurtenissen en de kracht van klantenservice. Elsie is bescheiden maar tegelijkertijd heel slim en vindingrijk, wat haar een hartverwarmend karakter maakt. Ook de andere personages hebben duidelijk hun aandeel. Verwacht niet dat ze diepgaande dingen mee maken, daar is dit boek niet voor bedoeld. Maar ze geven wel allemaal een eigen kleur, waardoor het geheel lekker afwisselend is. Er gebeuren genoeg spannende dingen die opgelost moeten worden, dus een mooi verhaal om je in te verliezen.

Een humoristisch, levendig feelgood kinderboek met een magisch tintje

Van de tekeningen van Ashley King ben ik fan! Ze passen uitstekend bij het verhaal; grappig, licht, met een vleugje magie. Zijn eenhoorn bijvoorbeeld, spreekt boekdelen en vertelt een verhaal op zich. Wat ik ook heel sterk vindt, is dat er personages zijn die heks Magenta heel slinks weten te sturen. Die dubbele bodem, geeft de humor nog wat extra diepte. Kortom, een boek dat je echt wilt lezen als je zin hebt in een andere wereld die zowel warm als grappig is, maar toch ook een beetje spannend. Gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Kaye Umansky Heksenwens Recensie

Heksenwens

 • Schrijfster: Kaye Umansky (Engeland)
 • Soort boek: kinderboek
 • Leeftijd: 10+ jaar
 • Tekeningen: Ashley King
 • Origineel: Wish for a Witch (2018)
 • Nederlandse vertaling: Jesse Goossens
 • Uitgever: Lemniscaat
 • Verschijnt: 30 september 2021
 • Omvang: 202 pagina’s
 • Prijs: € 12,50 – € 17,50
 • Uitgave: gebonden boek
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van het nieuwe kinderboek van Kaye Umansky

Laat je betoveren door het tweede boek over Elsie en Magenta! Na een week op de toren in het Krommevingerwoud te hebben gepast, is Elsie weer terug in Kleinbrugge, waar het 1-mei-feest plaatsvindt. Maar feest of niet, ze is dolblij als Magenta weer voor haar neus staat. Ze heeft Elsies hulp nodig om haar postorderbedrijfje Spits Betoveringen op Bestelling te redden. Daar zegt Elsie geen nee tegen en ze gaat met de hond Lastpak terug naar het Krommevingerwoud, waar ze haar oude vrienden Joey de postbode, Sylfine de wannabe-bosnimf en de chagrijnige raaf Corbett weer ontmoet. Magenta helpen met haar bedrijf is nog uitdagender dan op haar toren passen Elsie maakt kennis met de heksenvriendinnen van Magenta, laat per ongeluk een geest uit een spiegel ontsnappen (die luistert naar de naam Frank) en belandt op de Betoveringenbazaar het meest bizarre warenhuis dat je je kunt voorstellen. Kortom: Heksenwens is nog vrolijker, sprankelender en magischer dan het eerste deel!

Kaye Umansky Heksenweek RecensieKaye Umansky (Engeland) – Heksenweek
kinderboek 10+ jaar
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (zeer goed)
Heksenweek brengt een glimlach op je gezicht; Een feelgood kinderboek dat smaakt naar meer…lees verder >

Kaye Umansky Heksenwinkel RecensieKay Umansky (Engeland) – Heksenwinkel
kinderboek 10+ jaar
Uitgever: Lemniscaat
Verschijnt: 22 juli 2022

Bijpassende boeken en informatie