Kevin Kraan – Henny Huisman biografie

Kevin Kraan Henny Huisman biografie recensie en informatie over de inhoud. Op 4 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Inside de biografie van tv-icoon Henny Huisman, geschreven door Kevin Kraan.

Kevin Kraan Henny Huisman biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie van Henny Huisman. Het boek is geschreven door Kevin Kraan. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de biografie van tv-maker Henny Huisman.

Kevin Kraan Henny Huisman biografie recensie

Henny

  • Schrijver: Kevin Kraan (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Inside
  • Verschijnt: 4 juni 2021
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de Henny Huisman biografie van Kevin Kraan

Laat in de voetballerij de naam ‘Johan’ vallen en mensen weten precies over wie het gaat; in de tv-wereld is ‘Henny’ voldoende. Henny Huisman is een icoon uit de jaren ’80/’90, een van de grootste presentatoren die we gehad hebben en voor wie het woord kijkcijferkanon speciaal is uitgevonden. Samen met Ron Brandsteder en Andre van Duin (‘de Grote Drie’) zette hij vanuit Aalsmeer RTL4 op de kaart. Henny won twee Televizierringen, legde met zijn Soundmixshow het telefoonnet plat en ontmoette de groten der aarde (Michael Jackson, Michail Gorbatsjov, Paus Johannes Paulus II). Altijd bleef hij echter die aaibare, gewone jongen uit Zaandam in wie de tv-kijker zich herkende.

Ruim een jaar lang volgde auteur Kevin Kraan Henny Huisman (69) en besprak hij de hoogte- en dieptepunten uit het leven van de presentator. Het resultaat is een intiem en ontwapenend portret van een bevlogen man, die op zijn leukst is als hij worstelt met zijn onzekerheden: als hij zich afvraagt of zijn vrouw net zo veel van hem houdt als hij van haar, als hij zich afvraagt of het verhaal dat hij net vertelde eigenlijk wel leuk is en als hij vaststelt dat kijkcijfers er totaal niet toe doen, om vervolgens toch het lijstje van de dag ervoor erbij te pakken.

Niets blijft onbesproken in deze biografie: zijn hang naar aandacht en erkenning, de paniekaanvallen, zijn ontslag bij RTL4, zijn verwoede pogingen om terug te keren op de buis, zijn zoektocht naar God, manipuleren op tv, de drugsverslaving van zijn broer (vader van Jordi en Sander van Kris Kross Amsterdam), de relatie met vrouw Lia en de kinderen, en… Marco Borsato, Joop van den Ende, John de Mol, Robert Ten Brink, Rudi Carrell en Andre van Duin e.v.a.

Bijpassende boeken en informatie