Koos Dijksterhuis – Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes

Koos Dijksterhuis Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes recensie en informatie van een schelpenboek. Op 29 maart 2021 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van Koos Dijksterhuis over schelpen.

Koos Dijksterhuis Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Noordkrompen, zeeengelen en koofieboontjes, Een schelpenboek. Het boek is geschreven door Koos Dijksterhuis. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van dit nieuwe boek van Koos Dijksterhuis.

Koos Dijksterhuis Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes Recensie

Noordkrompen, zeeengelen en koffieboontjes

Een schelpenboek

  • Schrijver: Koos Dijksterhuis (Nederland)
  • Soort boek: natuurboek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 29 maart 2022
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Prijs: € 22,50 – € 27,50
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over schelpen van Koos Dijksterhuis

Er zijn zo’n honderdduizend soorten schelpdieren, in de meest buitenissige vormen en kleuren, en de noordkromp is de heilige graal onder de schelpen. Alleen op Schiermonnikoog kom je deze zeldzame schelp wel eens tegen, vooral na een stevige herfststorm. Een noordkromp vinden is daarom het doel van menig strandwandelaar. En dus ook van Koos Dijksterhuis, die zijn hele leven al gefascineerd is door schelpen. Schelpdieren zijn er te land, te water en ter zee. Maar de meeste leven in zee. Ze zijn er van kolossaal tot minuscuul, tweekleppig of slakvormig, maar wat ze in elk geval gemeen hebben, is een avontuurlijk seks-leven. Veel schelpdieren zijn tegelijk man en vrouw, ze kunnen elkaar tegelijkertijd bevruchten. Sommige kunnen, als ze eenzaam zijn, zelfs zichzelf bevruchten. Oesters doen hun erotische imago eer aan door in een massale orgie tegelijkertijd klaar te komen. Als ze dat doen kleurt de Noordzee melkachtig troebel en deinzen badgasten terug. Koos Dijksterhuis schrijft meeslepend over de schelpdierwereld waarin je het zo gek niet kunt verzinnen, of het komt voor.

Bijpassende boeken en informatie