Leoniek Bontje – Plant & cosmetica

Leoniek Bontje Plant & cosmetica recensie en informatie over de inhoud van het boek met tips voor huid, haar en huis. Op 15 april 2022 verschijnt bij uitgeverij Terra het nieuwe boek van Leoniek Bontje.

Leoniek Bontje Plant & cosmetica recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Plant & cosmetica, Voor huid, haar en huis. Het boek is geschreven door Leoniek Bontje. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het nieuwe boek van plantenexpert Leoniek Bontje.

Recensie van Monique van der Hoeven

Plant en Cosmetica is een kleurrijk en gevarieerd boek over natuurlijke en zelf te maken cosmetica geschreven door Leoniek Bontje. Zij is kruidenkundige en wildplukker. Ze schreef al eerder boeken over wildplukken en de medicinale werking van planten.

Het kleine, hardcover boekje is aantrekkelijk vormgegeven en het staat boordevol met prachtige foto’s die de lezer uitnodigen de natuur in te trekken en zelf op zoek te gaan naar de planten waarover Leoniek in het boekje vertelt en die ze gebruikt om zelf cosmetica te maken.

Inspirerende verhalen over natuurlijke cosmetica en praktische recepten

In het boekje vindt de lezer naast inspirerende verhalen over natuurlijke cosmetica en uitleg over de werking van bepaalde planten, ook heel veel praktische recepten, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je met een bepaalde plant zelf producten kunt maken voor huid- en haarverzorging. Ook wordt aandacht besteed aan producten voor in huis, zoals geursprays. Ook wordt uitleg gegeven over de houdbaarheid en het gebruik van de producten.

Een mooi, leerzaam en handig boek

Er zijn recepten voor crèmes, lotions, shampoos en conditioners, maar ook voor maskers en stoombaden. Een mooi, leerzaam en handig boekje, waarin veel expertise wordt gedeeld. Ik zou dit aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in zelf cosmetica maken, gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Leoniek Bontje Plant & cosmetica Recensie

Plant & cosmetica

Voor huid, haar en huis

  • Schrijfster: Leoniek Bontje (Nederland)
  • Soort boek: beautyboek, lifestyleboek
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 15 april 2022
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 25,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van het nieuwe boek van Leoniek Bontje

Plantenexpert Leoniek Bontje neemt je aan de hand mee en leert je hoe je met behulp van de planten om ons heen crèmes, cleaners en lippenbalsem kunt maken, maar ook deodorant, tandpasta, massageolie en geurstokjes voor je interieur. Stuk voor stuk verzorgingsproducten waarvan je zeker weet dat er geen synthetische toevoegingen aan te pas komen.

Met dit praktische boek ga je zelf aan de slag en weet je precies wat je voor je huid, haar en huis gebruikt.

Bijpassende boeken en informatie