Lesereise Slowenien

Lesereise Slowenien recensie en informatie boek met verhalen over Slovenië, geschreven door Irene Hanappi en Stefan Schomann. Op 21 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Picus Verlag het nieuwe deel in de reeks Lesereise, nu met verhalen over Slovenië. Eris geen Nederlandse vertaling van het boek verkrijgbaar.

Lesereise Slowenien recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Lesereise Solwenien, Erkundigung eines Miniaturkontinens.  Het boek is geschreven door Irene Hanappi en Stefan Schomann. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met verhalen over Slovenië, geschreven door de auteurs Irene Hanappi en Stefan Schomann.

Lesereise Slowenien Verhalen over Slovenië

Lesereise Slowenien

Erkundung eines Miniaturkontinents

 • Auteurs: Irene Hanappi, Stefan Schomann
 • Soort boek: reisverhalen uit Slovenië
 • Taal: Duits
 • Uitgever: Picus Verlag
 • Verschijnt: 21 juni 2023
 • Omvang: 132 pagina’s
 • Uitgave: gebonden boek
 • Prijs: € 16,00
 • Boek bestellen bij: Amazon
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van het boek

 • Slovenië is een zeer jong land dat pas sinds 25 juni 1991 onafhankelijk is, nadat het eeuwenlang van Oostenrijk deel uit maakte en tussen 1943 en 1992 onderdeel was van Joegoslavië. Het is dus een jonge staat die sinds 2004 deel uitmaakt van de Europese Unie en in 2007 de Euro als betaalmiddel kreeg. Nationaal bewustzijn werd pas echt zichtbaar ten tijde van de onafhankelijkheid alhoewel de Sloveense taal en cultuur toch al wel eeuwenlang bestaan. Buiten het feit dat twee van de allerbeste wielrenners van dit moment, Tadej Pogačar en Primož Roglič Sloveens zijn, is er te weinig bekend over het land. In de Duitstalige landenreeks Lesereise is nu een zeer geslaagd deel verschenen dat meer inzicht verschaft in jonge land. In prima geschreven en boeiende reportages laten de auteurs Irene Hanappi en Stefan Schomann de lezer op een fijne wijze kennismaken met Slovenië. Je moet er wel de de Duitse taal machtig zijn om het boek te kunnen lezen, maar kun je dat en wil je meer weten over Slovenië, lees dan vooral dit mooi uitgeveven boek. (Allesoverboekenenschrijvers, ∗∗∗∗)

Flaptekst van het boek met verhalen over Slovenië

Vormittags Eisklettern, nachmittags Strandpromenade. Frühstück im Karst, Picknick in der Puszta. Kein anderes Land in Europa bietet eine derartige landschaftliche und kulturelle Vielfalt auf so kleinem Raum wie Slowenien. Irene Hanappi und Stefan Schomann begeben sich an literarische Schauplätze und verwunschene Orte, huldigen kulinarischen Kultstätten und betörenden Naturwundern, entdecken Dörfer, die ihre Seele bewahrt haben, und Städte, die sich neu erfinden. Sie erkunden den Karst und seine Höhlen, besuchen Stars der slowenischen Spitzengastronomie und und flanieren durch Ljubljana und die Zwillingsstadt Görz / Nova Gorica, die 2025 die erste europäische Kulturhauptstadt sein wird, die in zwei Ländern liegt. So nimmt Slowenien Konturen an als Scharnier zwischen Mittel- und Südosteuropa.

Bijpassende boeken en informatie