Lo van Driel – Duitse passages

Lo van Driel Duitse passages recensie en informatie van de inhoud van dit boek over een reis door twee eeuwen Duitsland. op 29 oktober 2019 verschijnt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek het boek met Duitse reisverhalen van Lo van Driel.

Lo van Driel Duitse Passages Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Duitse passages, een reis door twee eeuwen Duitsland. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen van het het boek over Duitsland van Lo van Driel.

Lo van Driel Duitse passages Recensie Boek over Duitsland

Duitse passages

Een reis door twee eeuwen Duitsland

  • Schrijver: Lo van Driel (Nederland)
  • Soort boek: Duitse reisverhalen
  • Uitgever: Wereldbibliotheek
  • Verschijnt: 29 oktober 2019
  • Omvang: 310 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van dit boek met Duitse reisverhalen

De DDR is verdwenen en Berlijn maakte na de val van de muur een stormachtige ontwikkeling door. Wellicht is Duitsland op dit moment het meest Europese land. Maar reizen in Duitsland blijft een reis door de geschiedenis. In Duitse passages schrijft Lo van Driel over tweehonderd jaar Duitse en daarmee Europese cultuur en geschiedenis.

Over iedere plaats die hij aandoet is een bijzonder verhaal te vertellen – een verhaal over schrijvers, kunstenaars, gebouwen, historische plekken, kampen, romans, brieven, relaties. Neurenberg en Leni Riefenstahl, Neuruppin en Theodor Fontane, Düsseldorf en Robert Schumann, Hohenschönhausen en de Stasi-gevangenis, Berlijn en Nabokov, Erlangen en Thorbecke, Nieder-Ingelheim en Multatuli, maar ook over het Blitzfussball van Sepp Herberger, de gemeenschap van Russische ballingen na de Bolsjewistische machtsovername, de luchtbrug naar Berlijn, de taal van de nazi’s en talloze andere onderwerpen. Met die verhalen laat Lo van Driel zien hoe schatplichtig Europa aan Duitsland is. Ze zijn heel goed afzonderlijk te lezen.

Bijpassende Boeken en Informatie