Lore Segal – Haar eerste Amerikaan

Lore Segal Haar eerste Amerikaan recensie en informatie over de inhoud van de Amerikaanse roman uit 1985. Op 12 augustus 2022 verschijnt bij uitgeverij Cossee de Nederlandse vertaling van de roman Her First American van de Amerikaanse schrijfster Lore Segal.

Lore Segal Haar eerste Amerikaan recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Haar eerste Amerikaan. Het boek is geschreven door Lore Segal. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de roman uit 1985 van de Amerikaanse schrijfster Haar eerste Amerikaan.

Her First American

Haar eerste Amerikaan

 • Schrijfster: Lore Segal (Verenigde Staten)
 • Soort boek: Amerikaanse roman
 • Origineel: Her First American (1985)
 • Nederlandse vertaling: Paul Syrier
 • Uitgever: Cossee
 • Verschijnt: 12 augustus 2022
 • Omvang: 352 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Prijs: € 22,50 / € 27,50
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de roman van Lore Segal

Snel, gevat, en origineel; Haar eerste Amerikaan is het verhaal van een immigrantenervaring in een land van eindeloze mogelijkheden en van een hartstochtelijke relatie.

Zij, Ilka Weissnix: Joods, Oostenrijks, jong, vluchteling uit Hitlers Europa, nieuweling, overlevende. Hij, Carter Bayoux: Zwart, Amerikaans, zeer intelligent, van middelbare leeftijd, levensgenieter, cynisch. Naamplaatjes, labels, categorieën. Welke definieert ons het meest? En welke moet als eerst genoemd worden?

Na jaren te hebben rondgezworven zonder thuis of familie is ze vastbesloten beide te vinden. Ergens in een stoffige bar midden in de VS ontmoet ze Carter Bayoux, haar eerste Amerikaan, achter zijn zoveelste glaasje. Ze belanden in New York, wat niet het ‘echte Amerika’ is, maar dé plek voor mensen die wegrennen van hun vernederingen.

Voor Ilka is hij een voorbeeld van de waarden en culturen van het naoorlogse Amerika. Om haar nieuwe land en haar nieuwe liefde te begrijpen, stort ze zich in de duizelingwekkende wereld van Carter. Maar zijn demonen zijn altijd aanwezig en al snel wordt Ilka verscheurd tussen het redden van hem of van haar eigen toekomst.

Snel, gevat, en origineel; Haar eerste Amerikaan is het verhaal van een immigrantenervaring in een land van eindeloze mogelijkheden en van een hartstochtelijke relatie.

Lore Segal (Wenen, 1928) groeide op in Wenen, in een gegoede Joodse familie. Op tienjarige leeftijd zat ze in het eerste kindertransport naar Engeland. Op haar elfde verjaardag volgden haar ouders. Segal studeerde Engelse Literatuur en emigreerde jaren later met haar moeder naar de Verenigde Staten. Ze is vertaler, docent en auteur van romans, korte verhalen en kinderboeken. Haar roman Haar eerste Amerikaan verschijnt in mei 2022 bij Uitgeverij Cossee. Haar autobiografische roman Other People’s Houses verschijnt in 2023 bij Uitgeverij Cossee.

Bijpassende boeken en informatie