Louise O. Fresco – Ons voedsel

Louise O. Fresco Ons voedsel recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe non-fictie boek. Op 27 januari 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster en wetenschapper Louise O. Fresco.

Louise O. Fresco Ons voedsel recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Ons voedsel, Een levenslang verhaal. Het boek is geschreven door Louise O. Fresco. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe non-fictie boek van de Nederlandse schrijfster en wetenschapper Louise O. Fresco.

Louise O. Fresco Ons voedsel Recensie

Ons voedsel

Een levenslang verhaal

  • Schrijfster: Louise O. Fresco (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 27 januari 2023
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Louise O. Fresco

Louise Fresco houdt zich al haar hele leven bezig met voedsel, als denker, wetenschapper en schrijver. Ze heeft onnoemelijk veel gepubliceerd, geeft wereldwijd lezingen en praat met wetenschappers, bestuurders en beleidsmakers, en steevast over de vraag: hoe voeden wij 8 miljard mensen nu, en 10 miljard straks?

In dit boek beschrijft Fresco hoe haar denken over voedsel is veranderd. Ze gaat in op actuele kwesties die ons allen bezighouden, maar geeft ook vele kleurrijke herinneringen.

Reizen, gerechten, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en kunst die haar inspireert vormen aanleiding tot associaties en vragen. In Ons voedsel komt alles aan de orde: schaarste en overvloed, geboden en verboden, gezondheid en ziekte, en uiteindelijk de verhouding tussen de mens en de planeet.

Ons voedsel is een optimistisch boek over de verhalen achter iedere maaltijd. Het is een geëngageerde en prachtig geschreven getuigenis van een leven waar voedsel, datgene wat niemand onverschillig kan laten, als een rode draad doorheen loopt.

Louise O. Fresco (Meppel, 11 februari 1952) is wetenschapper, columnist voor NRC Handelsblad en de auteur van de veelgeprezen romans De kosmopolietenDe utopisten (shortlist Libris Literatuur Prijs), De idealisten en recent De plantenjager uit Leningrad. Haar boek Hamburgers in het paradijs geldt als haar magnum opus over landbouw en voedsel. In juni 2022 neemt zij afscheid als bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research.

Bijpassende boeken en informatie