Maarten Kolsloot FC Emmen Boek

Maarten Kolsloot FC Emmen Boek recensie en informatie van het boek over het eerste seizoen in de Eredivisie. Op 6 huni 2019 verschijnt het boek over voetbalclub FC Emmen van Maarten Kolschoot.

Maarten Kolsloot FC Emmen Boek Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek FC Emmen, een droomseizoen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over het boek over FC Emmen van Maarten Kolsloot.

FC Emmen Een droomseizoen is door de redactie gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed). Binnenkort kun je hier een uitgebreide recensie lezen.

Maarten Kolsloot FC Emmen Boek Recensie

FC Emmen

Een droomseizoen

  • Schrijver: Maarten Kolsloot (Nederland)
  • Soort boek: voetbalboek
  • Uitgever: Uitgeverij De Kring
  • Verschijnt: 4 juni 2019
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van het boek

De vaak verguisde voetbalclub FC Emmen promoveert in mei 2018 voor het eerst in haar bestaan naar de eredivisie. Heel Drenthe, toch meestal wat somber van aard, is euforisch. Het is bijna niet te bevatten. Is dit de club die enkele jaren geleden op sterven na dood was?

De maanden na de promotie komen de veranderingen in ijltempo op de club en haar medewerkers af. Wat doet dat met de talloze kleurrijke karakters die er rondlopen? Hoe overleeft het arme FC Emmen in de eredivisie?

Maarten Kolsloot volgt de club in haar wonderlijke eerste jaar in de eredivisie. Hij spreekt alle betrokkenen, reist mee naar wedstrijden en trainingskampen, houdt een dagboek bij, vlogt erover voor NOS Sport, en maakt mee dat FC Emmen eindigt op een fraaie veertiende plek.

FC Emmen, Een droomseizoen gaat over mensen die zichzelf vaak als klein zien en eigenlijk altijd worden onderschat. Over ambitieuze clubmensen die heel graag met de grote jongens mee willen doen. Het is een vrolijke beschouwing over een Nederlands voetbalwonder.

Bijpassende Boeken en Informatie

Peter Middendorp De dood en de gladiolen Recensie Boek over FC EmmenPeter MiddendorpDe dood en de gladiolen
In het kielzog van FC Emmen in de Eredivisie
Uitgever: Prometheus
Verschijnt: september 2019
Inhoud boek: In het seizoen 2018-2019 speelt FC Emmen als eerste Drentse voetbalclub ooit in de Eredivisie. Omringd door schreeuwende supporters en met een mix van schaamte en trots voor zijn club schrijft Peter Middendorp elke week een column in de Volkskrant met zijn bevindingen van de afgelopen wedstrijd. Is het een eenmalig avontuur? Of zal FC Emmen de angst voor zichzelf weten te overwinnen en het verblijf op het hoogste niveau kunnen verlengen?…lees verder >