Marcel Haenen De bokser Max Moszkowicz Biografie

Marcel Haenen De bokser Max Moszkowicz biografie recensie waardering en informatie. In oktober 2018 is bij Uitgeverij Querido de Max Moszkowicz biografie van Marcel Haenen De bokser Het leven van Max Moszkowicz  verschenen.

Marcel Haenen De bokser Max Moszkowicz Biografie Recensie

Marcel Haenen De bokser Max Moszkowicz Biografie

Zodra het boek gelezen is door de redactie kun je op deze pagina de Marcel Haenen De bokser Max Moszkowicz Biografie recensie en waardering lezen. Daarnaast zijn gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden hier nu al te vinden. Bovendien is uitgebreide informatie over de inhoud van de Max Moszkowicz biografie van Marcel Haenen ook op deze pagina te lezen.

Marcel Haenen – De bokser

Het leven van Max Moszkowicz

Inhoud Marcel Haenen De bokser Max Moszkowicz Biografie

Een jaar zwoegen in een Duits werkkamp. Dat is wat de Joodse familie Moszkowicz verwacht als ze zich op een zomerse dinsdagmiddag in augustus 1942 meldt op een verzamelplek in Maastricht. Via Westerbork volgt deportatie naar het concentratiekamp Auschwitz. Bijna duizend dagen later staat alleen de achttienjarige Max Moszkowicz nog overeind. Als bokser en met een veranderde identiteit heeft hij de oorlog overleefd. Hij is achter het prikkeldraad voor het eerst verliefd geworden.

De bokser is een boek over oorlog en advocatuur, en over Jood zijn in een katholieke stad. Na de oorlog betrad Max Moszkowicz in Maastricht als strafadvocaat de ring van de rechtszaal. Met zijn vier zonen vormde hij de bekendste advocatenfirma van het land: Moszkowicz Advocaten. Hij verdedigde criminelen als drugshandelaar Klaas Bruinsma, Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, meesteroplichter Ari Olivier en Johan V., alias De Hakkelaar.

In deze biografie wordt aan de hand van een honderdtal interviews, nooit eerder geopenbaarde documenten en Moszkowicz’ eigen dagboek een opzienbarend verhaal verteld. Over een handelaar in recht voor wie de oorlog nooit is opgehouden.

Bijpassende Boeken en Informatie