Marian Donner – De grote weigering

Marian Donner De grote weigering recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe boek in de reeks nieuw licht. Op 25 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van Marian Donner.

Marian Donner De grote weigering recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De grote weigering. Het boek is geschreven door Marian Donner. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster Marian Donner.

Marian Donner De grote weigering Recensie

De grote weigering

Nieuw licht

  • Schrijfster: Marian Donner (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 25 februari 2022
  • Omvang: 120 pagina’s
  • Prijs: € 15 – € 20
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Marian Donner

Wij leven een gemechaniseerd bestaan, een leven dat voortdurend in cijfers, tabellen en statistieken wordt gevat. Van stappentellers via likes op sociale media tot de targets op werk: als je de cijfers verbetert, zal ook je leven verbeteren, zo is de belofte. Maar wat is in dit geval beter en wiens verlangens worden hier vervuld? We hebben Economische belangen geïnternaliseerd, schreef de Duits-Amerikaanse filosoof Herbert Marcuse. We denken dat dit onze dromen zijn over een goed leven, maar in werkelijkheid is het de machine die droomt over goed geoliede radars.

In de jaren zestig verkocht Marcuse miljoenen boeken, hij was de ongekozen leider van de studentenopstanden; toen al schreef hij over het belang van negativiteit (tegen Instagram-hartjes), de irrationaliteit van rationaliteit (complottheorieën) en de manier waarop elk protest uiteindelijk wordt ingelijfd. Hoe werkt de machine en hoe ontsnap je eraan? Wat is vrijheid en wat een goed bestaan? De tijd is rijp voor een nieuw onderzoek

Marian Donner (1974) schrijft voor onder meer De Groene Amsterdammer. Ze publiceerde eerder de romans 08.30 uur: opstand en Lily, en het Zelfverwoestingsboek, waarvan de rechten aan vijf landen werden verkocht.

Bijpassende boeken en informatie