Mauk Westerman Holstijn – Een meedogenloos gehoor

Mauk Westerman Holstijn Een meedogenloos gehoor recensie en informatie over de inhoud van dit debuut. Op 25 januari 2022 verschijnt bij uitgeverij Querido het eerste boek met verhalen van de Nederlandse schrijver Mauk Westerman Holstijn.

Mauk Westerman Holstijn Een meedogenloos gehoor recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Een meedogenloos gehoor. Het boek is geschreven door Mauk Westerman Holstijn. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit eerste boek met verhalen van de Nederlandse schrijver Mauk Westerman Holstijn.

Mauk Westerman Holstijn Een meedogenloos gehoor Recensie

Een meedogenloos gehoor

 • Schrijver: Mauk Westerman Holstijn (Nederland)
 • Soort boek: debuut, verhalen
 • Uitgever: Querido
 • Verschijnt: 25 januari 2022
 • Omvang: 184 pagina’s
 • Prijs: € 17,50 – € 22,50
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van het boek

 • Verrassend goed en soms zelfs ronduit overrompelend zo kun je het debuut van Mauk Westerman Holstijn zonder voorbehoud noemen. Hier is een nieuw literair talent opgestaan dat zelfs op jonge leeftijd al al weet te overtuigen met zijn eerste verhalenbundel. Westerman Holstijn durft. Zijn eerste bundel bevat verhalen waarin hij een wereld schept die lijkt op de onze. Echter bij nadere lezing blijkt de schrijver er een genoegen in te hebben werelden te beschrijven van een dystopisch karakter en je zo nu en dan doen huiveren. Zijn de verhalen bedoeld als waarschuwing of schept de jonge auteur er een genoegen in om de lezer een onheilspellend gevoel mee te geven? Het antwoord op de vraag is eigenlijk niet eens belangrijk omdat de verhalen sowieso overtuigen en het bewijs zijn van een ontluikend talent waarvan we nog meer moois kunnen verwachten in de toekomst. (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗)
 • “Bijna ieder verhaal in het debuut van Mauk Westerman Holstijn met de sterke titel Een meedogenloos gehoor lees je graag meteen nog een keer.” (Thomas Verbogt, Het Parool)
 • “De verhalen van Mauk Westerman Holstijn hebben me getroffen. Ze zijn, ondanks hun doorgedreven logica en ondanks hun (dikwijls terechte) cynisme, ontregelend. Ze getuigen van een fantasie zoals je die alleen bij koortslijders of lsd-verslaafden kunt aantreffen. Als je er een aantal hebt gelezen, kijk je met andere ogen naar de wereld – die lijkt plotseling uitgestrekter en veelomvattender dan voorheen. En dát, die kanteling van je blik, is precies wat ware kunst beoogt.” (Daan Remmerts de Vries)

Flaptekst van het debuut van Mauk Westerman Holstijn

Niets is wat het lijkt in de verhalen van de debuterende Mauk Westerman Holstijn. Juist waar alles gewoon schijnt, is er iets merkwaardigs aan de hand. Met een onderhuidse spanning trekt hij ons in een wereld achter de bekende wereld, de keerzijde van onze realiteit.

Mauk Westerman Holstijn (1997) studeerde biotechnologie en mariene ecologie aan Wageningen University & Research. Hij publiceerde eerder verhalen in Hollands Maandblad. In 2020 won hij met het verhaal ‘Droogte’ de Resource-literatuurwedstrijd, waarvan de jury onder leiding stond van Louise O. Fresco. Een meedogenloos gehoor is zijn debuut in boekvorm.

Bijpassende boeken en informatie