Marjolein Moorman – Rood in Wassenaar

Marjolein Moorman Rood in Wassenaar Recensie en informatie boek met een pleidooi voor een kansrijk leven voor iedereen. Op 26 januari 2022 verschijnt het boek van Marjolein Moorman dat ze samen met Marc van Dijk schreef.

Marjolein Moorman Rood in Wassenaar recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Rood in Wassenaar, Pleidooi voor een kansrijk leven voor iedereen. Het boek is geschreven door Marjolein Moorman en Marc van Dijk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit non-fictie boek van Marjolein Moorman.

Marjolein Moorman Rood in Wassenaar Recensie

Rood in Wassenaar

Pleidooi voor een kansrijk leven (voor iedereen)

  • Schrijfster: Marjolein Moorman (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 26 januari 2022
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek van Marjolein Moorman

Rood in Wassenaar van Marjolein Moorman is het persoonlijke en openhartige verhaal van een bevlogen politicus voor wie het persoonlijke politiek is. Moorman is bekend van de tv-serie Klassen.

Marjolein Moorman groeit op in Wassenaar, in een ‘rood’ gezin tussen de villa’s. Ze hebben het thuis niet breed. Tijdens haar studententijd overlijden haar beide ouders, waarna ze samen met haar twee jongere broers een financiële schuld erft. Het zijn vormende ervaringen in haar leven.

Na een wetenschappelijke carrière besluit ze de politiek in te gaan om zich sterk te maken voor gelijke kansen en beter onderwijs. Ze ziet de kloof in de samenleving toenemen doordat succes steeds vaker als eigen keuze wordt gezien. Dat maakt van ons onderwijs een wedstrijd van winnaars en verliezers.

In Rood in Wassenaar deelt Marjolein Moorman haar ervaringen en visie. Ze biedt een perspectief waarin gelijkwaardigheid en kansengelijkheid centraal staan. En hoop, in een tijd dat wantrouwen en cynisme de politiek beheersen. Dit boek is geschreven samen met journalist en auteur Marc van Dijk.

Bijpassende boeken en informatie