Mark Lowery Charlie en ik Recensie ∗∗∗∗∗

Mark Lowery Charlie en ik recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van het jeugdboek. In februari 2018 is bij Uitgeverij Van Goor van Mark Lowery Charlie en ik verschenen.

Mark Lowery Charlie en ik Recensie Jeugdroman

Mark Lowery Charlie en ik Recensie

Charlie en ik is een wonderlijk, ontroerend verhaal dat me flink wist te raken. Mark Lowery heeft al een viertal boeken op zijn naam staan. Eind 2017 kwam zijn vijfde boek in Engeland uit, waarvan je nu de recensie aan het lezen bent.

Weglopen is zo eenvoudig nog niet

Martin besluit met zijn broertje Charlie weg te lopen. Dat is nog niet zo eenvoudig, want ze zijn allebei minderjarig, Martin heeft te weinig geld bij zich én zijn broertje Charlie is… anders. Het gaat dan allemaal niet zonder slag of stoot, en Martin en Charlie weten telkens ternauwernood te ontkomen aan politie. Maar of ze hun plaats van bestemming ook echt gaan halen…?

Charlie en ik is een fantastische voltreffer, in één woord briljant!

Charlie en ik leest als een soort roadbook. Twee jongens op een spannend avontuur. De manier waarop Mark Lowery het verhaal opbouwt, is heel knap. Door korte gedichten van Martin tussendoor te plaatsen, krijg je inzicht in zijn gevoelswereld. De afwisseling met flashbacks bouwt het waarom achter het weglopen steeds spannender. Dit boek is werkelijk een voltreffer. Origineel, heel veel humor, ontroerend én verrassend. Ik ben er eigenlijk nog steeds een beetje ondersteboven van. Bijna jammer dat het niet verder gaat. De personages kruipen onder je huid, je gaat van ze houden, en ik had nog wel even verder met ze willen reizen. In één woord briljant. Mark Lowery – Charlie en ik is gewaardeerd met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Mark Lowery – Charlie en ik

 • Titel: Charlie en ik
 • Schrijver: Mark Lowery (Engeland)
 • Soort boek: jeugdroman
 • Leeftijd: 13+ jaar
 • Origineel: Charlie and Me (2017)
 • Nederlandse vertaling: Sandra Hessels
 • Uitgever: Van Goor
 • Verschenen: februari 2018
 • Omvang: 222 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
 • Waardering:  ∗∗∗∗∗ (uitmuntend) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie