Max Pam – De wolf van Nederland

Max Pam De wolf van Nederland recensie en informatie over het nieuwe boek met columns. Op 26 april 2022 verschijnt bij uitgeverij Prometheus dit boek van de Nederlandse columnist max Pam.

Max Pam De wolf van Nederland recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek De wolf van Nederland. Het boek is geschreven door Max Pam. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de bundeling van columns van de Nederlandse schrijver Max Pam.

Max Pam De wolf van Nederland Recensie

De wolf van Nederland

  • Schrijver: Max Pam (Nederland)
  • Soort boek: columns
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 26 april 2022
  • Omvang; 456 pagina’s
  • Prijs: € 25 – € 30
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek met columns van Max Pam

In 2015 liep bij Drenthe de eerste wolf Nederland binnen. Niet lang daarna werd voor het eerst in Nederland een wolf aangereden. Sindsdien gebeurt dat regelmatig, zoals onlangs nog bij Planken Wambuis. Maar de wolf laat zich niet meer verjagen van wat eens zijn territorium was – zeer tot genoegen van natuurliefhebbers, maar zeer tot ongenoegen van schapenhouders, die hun land afbakenden met hekken. In dit boek staat de wolf symbool voor alles wat zich de laatste twintig jaar in Nederland heeft afgespeeld en waarover Max Pam in deze bundel zijn licht laat schijnen.

In De wolf van Nederland is een selectie gebundeld uit de beste columns die Max Pam de afgelopen twintig jaar heeft geschreven voor onder meer de Volkskrant, Het Parool, HP/De Tijd en Buitenhof, aangevuld met langere beschouwingen.

Behalve schrijver, journalist en programmamaker is Max Pam (1946) al decennialang de meest veelzijdige columnist van Nederland. Zijn stijl is het best te omschrijven als verwonderd observeren, kritisch analyseren en genadeloos exposeren. Het blootleggen van hypocrisie, onnozelheid, onbekwaamheid en kwaadwillendheid is een rode draad in zijn werk.

Bijpassende boeken en informatie