Meta Gemert – Barbara biografie

Meta Gemert Barbara biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek over de Franse chansonnière. Op 1 september 2022 verschijnt bij uitgeverij Van Maaskant Haun het protret van de Franse zangeres Barbara (1930-1997), geschreven door Meta Gemert.

Meta Gemert Barbara biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Barbara, een gezongen leven. Het boek is geschreven door Meta Gemert. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de beroemde Franse chansonnière Barbara, geschreven door Meta Gemert.

Meta Gemert Barbara biografie Recensie

Barbara

Een gezongen leven

  • Schrijfster: Meta Gemert (Nederland)
  • Soort boek: biografie, muziekboek
  • Uitgever: Uitgeverij Van Maaskant Haun
  • Verschijnt: 1 september 2022
  • Omvang: 252 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 21,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over de Franse zangeres Barbara

Barbara – een gezongen leven zal in september 2022 verschijnen; in dezelfde periode zal een tweede serie van het tv-programma Chansons! worden uitgezonden, met daarin eveneens aandacht voor Barbara.

Barbara (1930-1997), geboren als Monique Andrée Serf, was een van de meest iconische vertolkers van het Franse chanson. Zij had in Frankrijk de status van een rockster en naarmate zij ouder werd, leek zij alleen maar populairder te worden en haar fans steeds jonger. Met liedjes als ‘Nantes’ en ‘Göttingen’ stond zij in de
Franse hitparade en de hele zomer van 1970 danste de jeugd in de disco’s op ‘L’Aigle Noir’.

In Barbara – een gezongen leven schetst Meta Gemert een boeiend portret van deze geweldige, veeleisende, licht ontvlambare en genereuze vrouw aan de hand van talloze chansons, interviews en verhalen van en over vrienden, minnaars en assistentes.

Bijpassende boeken en informatie