Mette Maria van Dijk – Mimosa

Mette Maria van Dijk Mimosa recensie en informatie over de inhoud van de Nederlandse debuutroman. Op 12 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de eerste roman van de Nederlandse schrijfster Mette Maria van Dijk.

Mette Maria van Dijk Mimosa recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Mimosa. Het boek is geschreven door Mette Maria van Dijk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de debuutroman van de Nederlandse auteur Mette Maria van Dijk.

Mette Maria van Dijk Mimosa recensie

Mimosa

  • Auteur: Mette Maria van Dijk (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman, debuutroman
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 12 september 2023
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de eerste roman van Mette Maria van Dijk

Maria is student aan een kunstacademie. Omdat ze graag met gangsters naar bed gaat, vraagt ze haar ouders een appartement voor haar te kopen in de Bijlmer, in Amsterdam. Met haar ouders heeft ze een liefdevolle maar ook huichelachtige relatie: ze zegt nooit echt tegen hen wat ze denkt en verschuilt zich achter gespeelde openheid.

In Mimosa vertelt Maria over haar geheime grote liefde Louis, haar bokstrainer, bij wie ze drie jaar geleden ‘in de leer’ ging: ze was op zoek naar weerbaarheid, naar iemand die haar klaarstoomde voor het harde leven in het algemeen en het seksuele leven in het bijzonder. Ze heeft gemengde gevoelens over Louis: ze wil zich met hem meten, maar hem ook koesteren.

Manoeuvrerend tussen haar antropologenouders, haar calvinistische grootouders en de onderwereldfiguren met wie Maria het bed deelt, ontvouwt zich een vleselijk verhaal. Mimosa is een scherpe en liefdevolle zedenschets: een queeste waarin Mette Maria van Dijk levenslust, perversiteit en hechtingsproblematiek moeiteloos met elkaar vervlecht.

Mette Maria van Dijk (2000) studeerde in juni 2023 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Mimosa is haar debuutroman.

Bijpassende boeken en informatie