Michael Cox – Omschakeling

Michael Cox Omschakeling recensie en informatie boek over de evolutie van voetbal in Europa 1992-2021. Op 1 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de Nederlandse vertaling van het voetbalboek Zonal Marking, geschreven door Michael Cox.

Michael Cox Omschakeling recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Omschakeling, . Het boek is geschreven door Auke Kok. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de eerste roman van de Nederlandse journalist en schrijver Auke Kok.

Michael Cox Omschakeling Recensie voetbalboek

Omschakeling

  • Schrijver: Michael Cox (Engeland)
  • Soort boek: voetbalboek
  • Origineel: Zonal Marking (2021)
  • Nederlandse vertaling: Ralph van der Aa, Erik de Vries
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 1 juni 2021
  • Omvang: 360 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het voetbalboek van Michael Cox

In Omschakeling beschouwt Michael Cox dertig jaar Europese voetbaltactiek door steeds een voetballand uit te diepen.

Omschakeling is het nieuwste en verdiepende voetbalboek van Michael Cox. Voetbal is oorlog, voetbal is emotie en cultuur. Maar voetbal is ook een idee en ideeën worden constant gekopieerd, aangepast en verbeterd. In Omschakeling beschouwt Cox dertig jaar Europese tactiek door steeds een voetballand uit te diepen.

Het begint met de erfenis van het vermaarde Nederlandse totaal voetbal, om van daar verder te gaan naar de verdedigende organisatie van Italië toen de Serie A de sterkste competitie ter wereld was, de kracht en snelheid van Frankrijk met Zidane, de opkomst van de back als Portugese uitvinding van Mourinho, het tikitaka van Spanje en de Gegenpressing van Klopp en Bayern uit Duitsland. Tegenwoordig vind je al deze elementen terug in de Engelse Premier League.

Voetbal in Europa is een verhaal van continu omschakelen qua stijlen en invloeden. Terwijl het tactische en stilistische zwaartepunt voortdurend verschuift van land naar land, is er één constante in dit boek: de schitterende herinneringen aan legendarische wedstrijden en spelers die met liefde voor het spel beschreven worden.

Bijpassende boeken en informatie