Michael Vlerick – Waarom we niet gelukkiger zijn

Michael Vlerick Waarom we niet gelukkiger zijn. Op 9 januari 2024 verschijnt bij uitgeverij Lannoo het nieuwe boek van wetenschapsfilosoof Michael Vlericks. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek en over de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Waarom we niet gelukkiger zijn van Michael Vlerick.

Michael Vlerick Waarom we niet gelukkiger zijn

Michael Vlerick is wetenschapsfilosoof. Hij doceert aan de Universiteit van Tilburg. In zijn werk past hij evolutieleer toe op belangrijke filosofische vragen.

Hij heeft een aantal boeken geschreven voor een breed publiek waarin de focus ligt op kritisch en wetenschappelijk denken en over samenwerken in een globale wereld. Zo publiceerde hij in 2019 het boek De tweede vervreemding uit, over het tijdperk van de wereldwijde samenwerking. In 2023 verscheen het boek Kritisch & wetenschappelijk denken, Een korte introductie. Zijn nieuwste boek waarover je hier veel informatie kunt lezen, ligt begin januari 2024 in de boekhandel.

Michael Vlerick Waarom we niet gelukkiger zijn

Waarom we niet gelukkiger zijn

Van zelfzuchtige genen naar de kunst van een vrijer leven

  • Auteur: Michael Vlerick
  • Soort boek: levenskunstboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 9 januari 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 25,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van wetenschapsfilosoof Michael Vlerick

Rebelleer tegen je natuur en word diepgelukkig.

Waarom blijft kritiek langer in je hoofd zitten dan lofbetuigingen? Waarom voelt de pijn van verlies intenser dan de vreugde van winst? Waarom maken we ons zoveel zorgen over de toekomst en blijven we zolang stilstaan bij pijnlijke herinneringen? Waarom zijn we niet gelukkiger, ook niet als we daar objectief gezien alle reden toe hebben?

Het antwoord op deze vragen is simpel: dat komt door onze genetische programmering. We zijn evolutionair helaas niet gemaakt om permanent gelukkig te zijn. Integendeel, onze evolutionaire erfenis zadelt ons op met chronische ontevredenheid, stress, depressie, verslaving, ontrouw, jaloezie.

Maar daar hoeven we ons niet bij neer te leggen. Ondanks onze genen, is geluk wel degelijk mogelijk. Wetenschapsfilosoof Michael Vlerick legt uit hoe je je lot in eigen handen kunt nemen en via vaak eeuwenoude inzichten – van de Boeddha tot de Stoïcijnen – diepgelukkig kunt zijn. Vandaag worden deze praktijken wetenschappelijk bestudeerd en hun enorme potentieel wordt steeds duidelijker. Gelukkig zijn ligt binnen handbereik. Dit boek toont je de weg.

Bijpassende boeken