Michel Krielaars Hans Driessen Eva Peek – Dit volk heeft zijn god op aarde

Michel Krielaars Hans Driessen Eva Peek Dit volk heeft zijn god op aarde recensie en informatie over de inhoud van het boek met ooggetuigen van de Russische geschiedenis. Op 15 juni 2023 verschijnt bij Uitgeverij Pluim het boek over de geschiedenis van Rusland geschreven door Michel Krielaars Hans Driessen en Eva Peek.

Michel Krielaars Hans Driessen Eva Peek Dit volk heeft zijn god op aarde recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Dit volk heeft zijn god op aarde, Ooggetuigen van de Russische geschiedenis. Het boek is geschreven door Michel Krielaars, Hans Driessen en Eva Peek. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek met ooggetuigen van de geschiedenis van Rusland.

Michel Krielaars Hans Driessen Eva Peek Dit volk heeft zijn god op aarde recensie

Dit volk heeft zijn god op aarde

Ooggetuigen van de Russische geschiedenis

  • Auteurs: Michel Krielaars, Hans Driessen, Eva Peek (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Uitgeverij Pluim
  • Verschijnt: 15 juni 2023
  • Omvang: 456 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 28,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek met ooggetuigen van de Russische geschiedenis

Op 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen, met een bloedige oorlog in het hart van Europa als gevolg. Ineens drongen de parallellen tussen heden en verleden zich aan alle kanten op. Vooral waar het ging om een samengaan van wreedheid en knulligheid. Dat blijkt ook uit de meer dan honderdvijftig ooggetuigenverslagen in ‘Dit volk heeft zijn god op aarde’.

Peter de Grote toont het eelt op zijn handen aan een leerling-stuurman, Catharina ii wil in kapiteinsuniform en te paard haar man van de troon stoten, een huisvrouw vreest de winter van 1917-1918. Anderen laten het grote lijden zien waaraan het Russische volk door achterdochtige ‘goden’ als Ivan de Verschrikkelijke en Stalin is onderworpen.

Ook zijn er persoonlijke verslagen te lezen van belangrijke momenten uit de Russische geschiedenis: het verdrijven van Napoleon (1812), de Oktoberrevolutie (1917) en de blokkade van Leningrad (1941-1944). Enkelingen durfden het aan die goden te weerstreven, zoals de dekabristen in de negentiende eeuw, de schrijver Aleksandr Solzjenitsyn en de dichter Iosif Brodski in de twintigste eeuw, en journaliste Anna Politkovskaja en activisten Aleksej Navalny en Vladimir Kara-Moerza in de eenentwintigste eeuw.

Bijpassende boeken en informatie