Nieuw boek van Michel van Egmond Voetbal kijken met Van Basten

Michel van Egmond – Voetbal kijken met Van Basten ∗∗∗∗

Michel van Egmond Voetbal kijken met Van Basten. Op 15 november 2023 verschijnt bij Uitgeverij Inside het nieuwe boek met sportverhalen van Michel van Egmond. Hier lees je informatie over de uitgave en inhoud van het boek. Daarnaast is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Voetbal kijken met Van Basten, geschreven door Michel van Egmond.

Michel van Egmond Voetbal kijken met Van Basten

Volgens de uitgever zal dit het meest persoonlijke boek worden van Michel van Egmond.  In het boek is een verzameling sportverhalen te lezen. Winst en verlies zijn niet de kern van het boek maar over de tol van de roem, vergankelijkheid na de carrière en wordt de superster weer tot normale proporties teruggebracht. Nadat de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering van het boek vinden. Ook aan recensies van andere wordt dan aandacht besteed.

Michel van Egmond is op 26 maart 1968 geboren in Voorburg. Hij is een succesvol schrijver en journalist. In 2012 debuteerde hij met het boek Gijp over oud-voetballer en tv-ster René van der Gijp. Daarna volgden twee succesvolle boeken over Wim Kieft. Het eerste met als titel Kieft (2014) en Wim Kieft. De terugkeer (2018). In de tussentijd schreef nog een aantal andere non-fictie boeken zoals Topshow (2015) en samen met Jan Hillenius Inside (2018). Patty (2020) pver Patty Brad en Derksen (2021) het boek over Johan Derksen schreef hij samen met zijn partner in samenwerking met Antoinnette Scheulderma. In 2022 verscheen het boek over Feyenoord, Lourdes aan de Maas dat hij met Martijn Krabbendam schreef.

Recensie van Voetbal kijken met Van Basten

Michel van Egmond is een van de best verkopende schrijvers van Nederland. Het bewijs ervoor is dat hij maar liefst drie keer de NS Publieksprijs won. Mede daardoor worden zijn boeken niet altijd even serieus genomen. Maar dat is volkomen onterecht. Hij is namelijk een van de allerbeste reportagemakers van Nederland die zich qua kwaliteit kan meten met Marcel van Roosmalen, zij het dat hij hoofdzakelijk over voetbal en sport schrijft.

In zijn nieuwe boek Voetbal kijken met Van Basten zijn zeven langere reportages opgenomen waarin Van Egmond zijn bijzondere talent weer etaleert. Met oog voor detail, met humor, maar ook met compassie doet hij verslag van ontmoetingen met bijzondere sporters. Vooral sporters waar inmiddels het verval aan knaagt en met een rafelrand lijken het beste in hem naar boven te halen zoals hier in de verhalen over sprinter Ben Johnson en de Engelse voetballer Paul Gascoigne. Maar ook in de andere reportages neemt hij de lezer mee door zijn rake observaties en zijn mooie stijl. Het boek is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Michel van Egmond Voetbal kijken met Van Basten

Voetbal kijken met Van Basten

en andere sportverhalen

  • Auteur: Michel van Egmond (Nederland)
  • Voorwoord: Wilfried de Jong
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: Inside
  • Verschijnt: 15 november 2023
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 11,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Informatie over het nieuwe boek van Michel van Egmond

In de bundel Voetbal kijken met Van Basten voert Michel van Egmond de lezer in een serie eigenzinnige reportages langs de sportonderwerpen die hem fascineren. Het is zijn meest persoonlijke boek tot nu toe.

Hij eet pasta met de zwijgzame dopingzondaar Ben Johnson, bekijkt een voetbalwedstrijd met wereldkampioen Carlos Alberto, analyseert samen met Marco van Basten het WK en gaat voor de tweede maal in zijn leven op de foto met de gevallen ster Paul Gascoigne. Hij is erbij wanneer Feyenoord met dik honderdduizend mensen op de Coolsingel de titel viert, maar ook wanneer Kees Jansma en Mart Smeets in een boekhandel een publiek van veertig man toespreken en hij noteert het allemaal secuur en in zijn eigen observerende en vaak droogkomische stijl.

Het resultaat is een verzameling sportverhalen die zelden gaan over het spel en de punten, maar veel vaker over de tol van de roem, over het vergeefse gevecht tegen de vergankelijkheid en vooral over de mens achter de superster.

Bijpassende boeken en informatie