Mikaela Bley – De meisjes zonder naam

Mikaela Bley De meisjes zonder naam recensie en informatie over de inhoud van deze Zweedse thriller. Op 3 maart 2020 verschijnt bij Uitgeverij A.W. Bruna de nieuwe thriller van Mikaela Bley.

Mikaela Bley De meisjes zonder naam Recensie en Informatie

Zonder twijfel behoort de Zweedse schrijfster Mikaela Bley inmiddels tot de top van de Scandinavische misdaadschrijvers. Haar hoofdpersoon Ellen Tamm, journalist en tv-presentator krijgt steeds meer inhoud en karakter. De vierde thriller met Tamm in de hoofdrol, De meisjes zonder naam is het definitieve bewijs hiervan.

Misdaadverslaggever Ellen Tamm ontvangt een anoniem bericht dat het lichaam is gevonden van een meisje in een meer in de buurt van haar geboorteplaats Nyköping. Nadat ze uiteindelijk contact krijgt met de aanbrenger, doemen echo’s uit haar eigen jeugd op. Bij het provinciestadje waar haar moeder nog steeds woont, heeft ze bepaald niet alleen positieve gevoelens.

Mikaela Bley De meisjes zonder naam Recensie

Ongeveer gelijktijdig wordt Linn, een influencer die kampt met ADHD door haar moeder naar een bijzondere meisjeskostschool gebracht die zich niet ver van de vindplaats van het vermoorde meisje bevindt. Geheel afgesloten van de buitenwereld zonder toegang tot internet, mobiele telefoon en social media is het de bedoeling dat ze haar leven weer op de rit krijgt. Echter van begin af aan voelt ze zich bedreigd op de school die er bijzondere methodes op nahoudt.

Het definitieve bewijs dat Mikaela Bley een uitstekende thrillerschrijfster is

Langzaam maar zeker en op overtuigende wijze brengt Mikaela Bley de verhaallijnen bij elkaar tot ze definitief met verweven raken. De persoonlijke worsteling van zowel Ellen Tamm als Lin vormen een sterker rode draad door het boek. Knap weet Bley de spanning op te bouwen en haar plot te ontwikkelen. De meisjes zonder naam is een geslaagde misdaadroman die aan alle eisen voldoet die je van een uitstekende Scandinavische thriller kunt verwachten en is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

De meisjes zonder naam

Ellen Tamm thriller

  • Schrijfster: Mikaela Bley (Zweden)
  • Soort boek: Zweedse thriller
  • Origineel: Flickorna utan namn (2019)
  • Nederlandse vertaling: Tineke Jorissen-Wedzinga, Sophie Kuiper
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Verschijnt: 3 maart 2020
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de thriller De meisjes zonder naam

Op een koude winterdag wordt de 17-jarige Linn afgezet bij de meisjeskostschool Täcktahammar in Sörmland. Na enkele stormachtige jaren hoopt ze hier weer wat grip op haar leven te krijgen. Maar algauw raakt ze verwikkeld in enkele conflicten met haar nieuwe schoolgenoten. Wanneer een van de leerlingen spoorloos verdwijnt, realiseert Linn zich dat ze zelf ook gevaar loopt.

Dan krijgt misdaadverslaggever Ellen Tamm van TV4 bericht dat het ongeïdentificeerde lichaam van een meisje is gevonden vlak bij het stadje Nyköping. De politie classificeert de zaak als moord. Nadat het lichaam van een tweede meisje wordt gevonden reist Ellen af naar de kostschool, op zoek naar antwoorden. Ze moet de waarheid achterhalen voordat er nog meer meisjes sterven.

Bijpassende Boeken en Informatie