Mischa Cohen – Erwin Olaf Springveld biografie

Mischa Cohen Erwin Olaf Springveld biografie recensie en informatie van de inhoud het boek over de in 2023 overleden Nederlandse fotograaf. Op 10 oktober 2024, een jaar na zijn overlijden, verschijnt bij Uitgeverij De Arbeiderspers de biografie van Erin Olaf, geschreven door Mischa Cohen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Mischa Cohen Erwin Olaf Springveld biografie recensie en informatie

Als er inde media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van de de biografie van fotograaf Erwin Olaf, geschreven door Mischa Cohen, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Mischa Cohen Erwin Olaf Springveld biografie

Erwin Olaf Springveld

Hard werken, hard feesten

  • Auteur: Mischa Cohen (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: De Arbeiderspers
  • Verschijnt: 10 oktober 2024
  • Omvang: 752 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 45,00
  • Boek bestellen bij: Bol Libris

Flaptekst van de biografie van fotograaf Erwin Olaf

Het was een schok toen Erwin Olaf vorig jaar onverwacht overleed, terwijl hij herstelde van een longtransplantatie. In de jaren tachtig en negentig werd hij bekend door zijn extravagante, soms seksueel expliciete foto’s. Hij liet zich inspireren door Robert Mapplethorpe, Hans van Manen en Paul Blanca en vond zijn muzen in discotheek Club RoXY te Amsterdam. Later ontwikkelde hij zich van rebelse avant-gardist tot gevierd kunstenaar. Honderdduizenden bezochten zijn exposities, van Den Haag tot Shanghai. Daarbij bleef hij zichzelf trouw als schepper van een eigen universum, die onvermoeibaar streed voor de rechten van de queer-gemeenschap.

Een progressieve longziekte maakte dat Erwin Olaf zijn nalatenschap op orde wilde brengen en meewerkte aan dit boek over zijn leven en zijn werk. ‘Ik hoef er niet geweldig uit te komen. Maar ik wil wel dat het klópt.’ Mischa Cohen volgde Erwin Olaf jarenlang en kreeg toegang tot zijn archief en tot zijn leven. Hij sprak met geliefden, vrienden, collega’s, galeristen, curatoren, muzen en familie, en was aanwezig bij fotoshoots. Samen selecteerden ze foto’s uit zijn oeuvre en privéleven. En tenslotte waren er de laatste, emotionele ontmoetingen in een steriele ziekenhuiskamer.

Bijpassende boeken