MS Oranje Koers gewijzigd

MS Oranje Koers gewijzigd recensie waardering en informatie over het boek van het snelste en mooiste passagierschip ooit in Nederland gebouwd. In september 2018 is het boek van Het Scheepvaartmuseum MS Oranje Koers gewijzigd en uitgegeven door WBOOKS verschenen.

MS Oranje Koers gewijzigd Recensie boek

MS Oranje Koers gewijzigd Recensie

In de eerste helft van de 20e eeuw werden reizen naar verre bestemmingen vrijwel altijd onderhouden met grote passagiersschepen. Een paar weken lang verbleven de passagiers aan boord. Weliswaar de rijken strikt gescheiden van de armen. Na de oorlog kwam het intercontinentale vliegverkeer vrij snel op gang. De importantie van de passagierschepen nam navenant af. Als alternatief gingen rederijen zicht richten op de varende toerist en bouwden hun schepen om tot cruiseschepen. Aan de hand van de MS Oranje wordt in dit zeer mooi door WBOOKS uitgegeven en rijk geillustreerde boek de geschiedenis verteld van de passagiersschepen in de 20e eeuw.

Boeiend stuk Nederlandse maritieme geschiedenis, zeer mooi uitgegeven

In 1939 liep de MS Oranje van stapel in Amsterdam. Als snelste en grootste passagiersschip dat ooit in Nederland is geboowd wordt het door velen ook gezien als het mooiste dat hier van stapel liep. De rijke geschiedenis van de MS Oranje zorgt voor een boeiend boek. Gebouwd voor de lijndienst op Nederlands-Indië werd het luxe passagiersschip gevorderd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het deed dienst als hospitaalschip en vervoerde Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten terug naar huis. Na de oorlog werd de MS Oranje ingezet voor de repatriëring van Indische Nederlanders na de zelfstandigheid van Indonesië. Als snel kwam de klad in de lijndiensten en het schip werd omgebouwd dor cruiseschip in 1959. Helaas bracht dit weinig succes. In 1964 wordt de MS Oranje verkocht naar Italië. Tot 1979 blijft het schip in de vaart wanneer het door een brand op de Grote Oceaan ten onder gaat. Het boek MS Oranje Koers gewijzigd is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

MS Oranje Koers gewijzigd

  • Titel: MS Oranje Koers gewijzigd
  • Schrijvers: diverse auteurs
  • Soort boek: maritieme geschiedenis, scheepvaart
  • Uitgever: Het Scheepvaartmuseum, WBOOKS
  • Verschenen: september 2018
  • Omvang: 144 pagina’s (rijk geillustreerd)
  • Uitgave: Paperback (groot formaat)
  • Waardering★★★ (uitstekend) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie

Film over de Doop van de MS Oranje