Naomi Rebekka Boekwijt – Bloedblaren

Naomi Rebekka Boekwijt Bloedblaren recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Nederlandse roman. Bij Uitgeverij Atlas Contact verschijnt op 1 oktober 2020 deze roman van de Nederlandse schrijfster Naomi Rebekka Boekwijt.

Naomi Rebekka Boekwijt Bloedblaren Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Bloedblaren. Het boek is geschreven door Naomi Rebekka Boekwijt. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze roman van de Nederlandse schrijfster Naomi Rebekka Boekwijt.

Naomi Rebekka Boekwijt Bloedblaren Recensie

Bloedblaren

  • Schrijfster: Naomi Rebekka Boekwijt (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 1 oktober 2020
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Waardering voor Bloedblaren

  • “Zelden werd de pijn van een vrouw die wel wíl leven, maar telkens op haar eigen onmacht stuit zo trefzeker en van binnenuit in woorden gevat. (…) Boekwijt [slaagt erin] het gevecht van deze vrouw zo genadeloos eerlijk te verwoorden.” (Noord-Hollands Dagblad, ★★★★★)

Flaptekst van de roman van Naomi Rebekka Boekwijt

In het leven van de jonge Liv is er veel wat afgebroken moet worden voordat het weer kan worden opgebouwd. Ze kampt met een pestverleden, dat versterkt werd door een problematische thuissituatie. In haar sport, Crossfit, gaat ze dit verleden te lijf. Ze leeft volgens een strikt schema van werken, trainen, slapen. Ze koopt een huis, verbouwt het eigenhandig en vindt eindelijk een plek om te ademen. Maar is haar extreme vorm van sporten een verkapte vorm van zelfbeschadiging?

Of een manier om de beste versie van zichzelf te worden? Met haar toewijding aan de sport en het huis streeft Liv ernaar een “heel mens’ te worden. Aan de ene kant wil ze in de schaduw bestaan, op de eerste plek die ze voor zichzelf heeft geclaimd, en aan de andere kant komt ze in de schijnwerpers van de Crossfitcompetitie te staan. “Alles wat ik doe is noodzakelijk’ denkt Liv. De rokken van de ui worden gepeld en de kern van Liv komt bloot te liggen: het diepe verlangen gezien te worden, al is het maar door één persoon.

Bijpassende boeken en informatie