Nele Neuhaus – Moederdag Recensie ∗∗∗∗

Nele Neuhaus Moederdag recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Duitse thriller. Op 30 april 2019 verschijnt bij Uitgeverij Volt de nieuwe thriller Moederdag van de Duitse schrijfster Nele Neuhaus. Naast als paperback en ebook is Moederdag ook als luisterboek uitgegeven.

Nele Neuhaus Moederdag Recensie en Informatie

Nele Neuhaus is één van de best gelezen een meest geliefde thrillerschrijvers van Duitsland. Ook in Nederland heeft ze inmiddels een schare van liefhebbers van haar thrillers opgebouwd. Als je haar nieuwe thriller Moederdag gelezen hebt, dan begrijp je waar die populariteit vandaan komt.

Moederdag is het nieuwste deel in de reeks thriller waarin Pia Sanders en Oliver van Bondenstein centraal staan. Het dode lichaam van Theodor Reifenrath wordt gevonden in zijn huis op een soort van landgoed. In het hondenhok treffen ze een hond totaal is uitgedroogd en op sterven na dood. In het hok liggen botten die van menselijke herkomst blijken te zijn. Bij nader onderzoek treffen ze menselijke resten aan van drie verschillende vrouwen.

Nele Neuhaus Moederdag Recensie Duitse Thriller

Na onderzoek stelt de patholoog de identiteit vast van de vrouwen. Ze blijken bijzondere overeenkomsten te hebben en te zijn verdwenen in de aanloop naar Moederdag. Gelijkelijk aan blijkt dat er sprake is van nog meer slachtoffers. Deze keer moet alles uit de kast gehaald worden om een seriemoordenaar te pakken te krijgen die op of vlak voor Moederdag toeslaat. Zeker als blijkt dat de dader zijn laatste slachtoffer zelfs binnen de directe omgeving van Pia Sanders lijkt te zoeken.

Ingenieuze whodunit thriller met een boeiende verhaallijn en een krachtige apotheose

Nele Neuhaus heeft een ingenieuze whodunit thriller geschreven waarin ze de spanning langzaam maar zeker opbouwt en de tijd neemt om de zaak te ontrafelen. Door te kiezen voor een bijzondere situering en een groot aantal personen met een mogelijk motief, heeft ze een boeiende verhaallijn en plot verzonnen die eindigt in een krachtige apotheose. Moederdag behoort zeker tot het beste werk dat Nele Neuhaus tot nu toe geschreven heeft en is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Moederdag

  • Schrijfster: Nele Neuhaus (Duitsland)
  • Soort boek: Duitse thriller
  • Origineel: Muttertag (2018)
  • Nederlandse vertaling: Marion Hardoar
  • Uitgever: Uitgeverij Volt
  • Verschenen: 30 april 2019
  • Omvang: 480 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook/ Luisterboek
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende Boeken en Informatie

Nele Neuhaus Het woud Recensie Duitse thrillerNele Neuhaus – Het woud
Duitse thriller
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)
Tragische gebeurtenissen uit 1972 houden een dorpsgemeenschap tot in 2014 in de greep…lees verder >