Nele Neuhaus Het woud Recensie Duitse thriller

Nele Neuhaus Het woud Recensie Duitse thriller

Nele Neuhaus Het woud Recensie Duitse thriller
Het woud van de Duitse schrijfster Nele Neuhaus is het achtste deel in de succesvolle reeks misdaadroman met Oliver von Bodenstein en Pia Sander in de hoofdrol. Ook deze keer speelt de thriller zich af in Taunus, een middengebergte dat zich ten noordwesten van Frankfurt uitstrekt. Oliver von Bodenstein heeft het plan opgevat om een sabbatical te nemen van ten minste een jaar. Echter voordat hij dit kan gaan doen wordt hij geconfronteerd met een zaak die hem persoonlijk zeer aangrijpt en hem terugvoert tot een nooit verwerkte traumatische gebeurtenis uit 1972.

Tragische gebeurtenissen uit 1972 houden een dorpsgemeenschap tot in 2014 in de greep
In de buurt van plaatsje Ruppershain gaat een caravan in vlammen op waarbij een man om het leven komt. Bij nader onderzoek blijkt het om een moord te gaan. En dit is het begin van een reeks van moorden en moordaanslagen in en rondom het plaatsje Ruppershain. De slachtoffers blijken allemaal bekenden te zijn van Oliver von Bodenstein. En na enige tijd wordt door het onderzoek dat Pia, Oliver en de collega’s doen dat er verband is met de verdwijning van de 12-jarige jongen Artur die in in de zomer van 1972 spoorloos verdween. De moorden en gebeurtenissen komen nu wel erg dicht bij het privé-leven van Oliver von Bodenstein. Artur was zijn beste vriend. En hij voelt zich nog altijd schuldig over de verdwijning van zijn vriend. Ook lijken diverse kinderen waarmee hij in 1972 omging, waaronder zijn ex Ika, op de een of andere manier bij de zaak betrokken. De bewoners van Ruppershain zijn weinig genegen om mee te werken aan het onderzoek en doen er alles aan om “geheimen” te bewaren. Vrijwel alle betrokkenen doen zich anders voor dan ze zijn en de gebeurtenissen in de zomer van 1972 die lang zijn weggedrukt, komen in alle hevigheid weer aan de oppervlakte door de moorden die de kleine dorpsgemeenschap in 2014 teisteren.

Een overtuigend achtste deel in de reeks met Von Bodenstein en Sander
Nele Neuhaus heeft met Het woud een goed geschreven, spannend en boeiend achtste deel toegevoegd aan de reeks thrillers met Oliver von Bodenstein en Pia Sander in de hoofdrol. De plot is boeiend zonder geforceerd te zijn. De beklemmende verhoudingen die veel van de inwoners van Ruppershain sinds de gebeurtenissen van 1972 in de greep houden worden op een overtuigende manier over het voetlicht gebracht. Een aanrader voor de zomer. Nele Neuhaus – Het woud is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van: Theo Jordaan

NELE NEUHAUS – HET WOUD INFORMATIE
– Titel: Het woud
– Schrijfster: Nele Neuhaus ♀ (Duitsland)
– Soort boek: Duitse thriller, misdaadroman, psychologische thriller
– Origineel: Im Wald (2016)
– Nederlandse vertaling: Sander Hoving
– Uitgever: Uitgeverij Q
– Verschenen: 6 juni 2017
– Omvang: 560 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 11,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Inhoud Nele Neuhaus – Het woud
Midden in de nacht gaat in het bos in de buurt van Ruppertshain een caravan in vlammen op. Oliver von Bodenstein en Pia Sander van de recherche worden opgeroepen om onderzoek te doen naar brandstichting. Dat wordt al snel ook onderzoek naar moord – in de uitgebrande resten van de caravan wordt een stoffelijk overschot aangetroffen. Kort daarna wordt een doodzieke oude vrouw vermoord in een hospice. Bodenstein is ontzet; hij kende de vrouw al zijn hele leven. Het onderzoek leidt hem en Pia terug naar de zomer van 1972, toen Bodensteins beste vriend Artur spoorloos verdween. Een trauma dat hij nooit los heeft kunnen laten – en voor velen uit Ruppertshain te pijnlijk om te willen bespreken. Het blijft niet bij twee doden. Rust er een vloek op het dorp?

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers Juni 2017
Duitse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie